Yeni toplanacak sistemde SSD ve HDD aynı anda kullanmak

germani152

Hectopat
Katılım
13 Aralık 2016
Mesajlar
12
Bir kaç yerde görmüştüm. 128 GB veya 240 GB SSD takıp yanına HDD takan arkadaşlar vardı. Benim sorum şu: Bir sistem toplayacağım fakat dosya aktarımı hızlı olsun istiyorum. HDD kullanıp yanında SSD'nin gücünden yararlanabilir miyim ? Yoksa SSD yükseltip sistemi SSD mi kurmaliyim ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi, sık kullandığınız programları ve oyunları (GTA V gibi SSD'ye kurulmadan açılışta çok bekleten oyunları) SSD'ye kurup, HDD'yi film, müzik, fotoğraf arşivi gibi veya geri kalan oyunlar için kullanmanızı öneririm.
 
SSD'ler çok dayanıklı gibi görünsede fazla okuma - yazma, ardarda format gibi işlemlerde atabiliyor.

İşte bu noktada 7200 RPm'lik HDD'miz devreye giriyor. Steam çoklu kütüphaneye destek vermediği için oyinlarınızı HDD'ye kuruyorsunuz.

Sisteminiz hızlı çalışsın yeter. 7200 RPm'lik bir disk de gayet başarılıdır.
 
Samsung D3 4 Tb 3.5" Hdd - n11.com şu hdd yi beğendim sizce uygun mudur ?

Anakartımda şu : Asus X99 Ddr4 Rog Strix X99 Gaming Glan,wlan,bluetooth 8x Sata3 1 - n11.com

son bir şey daha sorucam HDD ile ssd aynı anda kullanırken Dosya aktarımını ssd ye göre mi yapıcak yoksa hdd ye göremi yani oyunlara hızlı girmek ve dosya aktarımım hızlı olsun istiyorum çözüm nedir ? sistemi ssd ye kurarsam olurmu ?
Dosya aktarımından kastınız bir Flash Diske kopyalamaksa ve eğer kopyalacağınız dosya SSD içindeyse çok hızlı aktaracaktır. Ancak oyunu hızlı açmak istiyorsanız SSD ye kurmanız gerek. Bunun için yüksek kapasite bir SSD gerekir. Ama SSD + HDD yeterince işinizi görecektir.
 
Harici disk o. Dahili değil.

Sistemi hangisine kurduysan SSD üzerinde kopyalama yazma işlemi yaparsan SSD'ye göre hızı kullanır. SSD'ye kurup HDD'ye atarsan HDD hızında yazar. HDD'ye kurarsan sistemi tam zıttı.
Arkadaşın yapacağı belli. 120'lik SSD + 1 TB'lik 7200 Rpm'lik HDD.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı