Yeni toplanan bilgisayara eski HDD takılır mı?

Girişler ve performansı yeni sisteme uygunsa takılır. Sistemimde şu anda işletim sisteminin olduğu SSD 5 senelik. Diğer disklerim ise (kurulum ve depolama diskleri) 8 senelik diskler. Ama sistemimin kurulum tarihi 2 hafta öncesi. Disklerin sağlık raporları sağlamsa, bad sector yoksa kullanmaya devam ediyorum.

Arkadaşlar yazım hatası yüzünden engellendiğim için cevap veremedim.
Evet amacım Ferrariye şahin motoru takmak değildi tabiki :D
GTA 5 gibi oyunları SSD ye indiripte ömrünü bitirmek istemediğim için sordum. anladığım kadarıyla takılıyormuş.
Bir sorum daha var, anakartın modeline baktığımda SATA 3 çıkışı olduğunu gördüm.
Disk haliyle SATA tabiki desteklemesine bir sıkıntı olur mu ?

Sata girişleri geriye doğru uyumludur. Destekler, bir sıkıntı olmaz.

@feneresevdalı SSD nin ömrü dolduğunda çöp olmuyor hızı yavaşlıyor. Yine HDD den hızlı oluyor. Fakat zengin fakir olayı değil ikisi aynı fiyat 250-300TL. HDD nin tek üstün tarafı depolama alanı. 1TB yerine 480GB alırsın, sağlamını alırsın HDD ciddi anlamda baş ağırtıyor. Yıllarca kullandığım HDD'm bir gün aniden kafa atma sesiyle karşıladı beni bilgilerimi kurtaramadım...

Sata girişleri geriye doğru uyumludur. Destekler, bir sıkıntı olmaz.

@feneresevdalı SSD nin ömrü dolduğunda çöp olmuyor hızı yavaşlıyor. Yine HDD den hızlı oluyor. Fakat zengin fakir olayı değil ikisi aynı fiyat 250-300TL. HDD nin tek üstün tarafı depolama alanı. 1TB yerine 480GB alırsın, sağlamını alırsın HDD ciddi anlamda baş ağırtıyor. Yıllarca kullandığım HDD'm bir gün aniden kafa atma sesiyle karşıladı beni bilgilerimi kurtaramadım...
Hocam ömrü dolan birçok SSD çöpe gidiyor. Sıklıkla 3. sene itibari ile bozulan SSD konusu bulmak mümkün.

Eski nesil SSD ler dediğiniz gibiydi. Normal bir kullanıcı günümüz SSD lerini en az 5 yıl kullanır. Tabi her ay format atıp büyük boyutlu programlar falan kurmuyorsa. SSD lere çok zarif gözüyle bakılıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı