Yeni toplanan bilgisayarda No signal hatası

Makaleler
2
Yer
İstanbul/Kartal/Yakacık
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, bugün beni on yıl yaşlandıran olayı size aktarmak istiyorum. Küçük kuzenime bilgisayar topladım ve montajını yaptım. Bilgisayarın Power tuşuna bastığımızda kasa da her şey yolundaydı (fanların hepsi dönüyordu, LED'ler yanıyordu vs. ) Lakin monitöre görüntü gelmiyordu. Sizlere yaptığım çözüm önerilerini madde madde yazayım;
•BIOS pilini çıkarıp taktım
•RAM'leri çıkartıp Farklı slotlarda denedim
•İşlemciyi çıkarıp taktım
•HDMI kablosunu başka bilgisayarda denedim çalıştı

Sistemimiz şu şekilde;
•AMD Ryzen5 2600
•MSI GTX1050 Ti 4GT OC
•Kingston HX424C15FB2K2/16 2400MHz C15 8X2 DDR4 RAM
•ASUS EX-A320M Gaming anakart
•Corsair VS550 PSU
•WD Green 240 GB SSD
•Seagate Barracuda 1 TB sabitdisk

Tüm yardımlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar. Umarım beni mahcup duruma düşüren bu sıkıntıyı çözeriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözümün tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ancak şöyle küçük bir öneride bulunayım. Sistemimi ilk aldığımda HDMI kablosuyla bağlayıp açtığımda görüntü gelmiyordu lakin DisplayPort ile bağladığımda açılıyordu. İlginç ama oldu. Denemekten zarar gelmez.

Hangi monitörü kullanıyorsunuz acaba? Çünkü monitörlerde geçişler var. DisplayPort ve HDMI olacak şekilde. Eğer monitör HDMI seçiminde ise ve siz DisplayPort ile bağlanıyorsanız görüntü gelmez. Tam tersi olduğunda da aynı şey geçerli. @Mertcan Delireioğlu
Sizin sorununuz da bundan kaynaklanmış olabilir. @NiqhTmaRe

Öncelikle A320 anakart ile Ryzen 2600 kullanılacağı zaman anakarta bios update yaptırılması gerektiğini bildiğinizi varsayıyorum çünkü bu durumda farklı bir hata alırdınız.
Yukarıda da belirtildiği gibi bazı ekran kartları, bazı kasalarda biraz yukarıda yada biraz aşağıda durduğu için ekran kartına girecek olan HDMI uç girmesi gereken yuvaya girdi sanılıp kasanın yapısı sebebi ile tam olarak oturmayabiliyor, el yordamıyla değil mutlaka görerek yerine tam oturduğuna emin olun.
Ayrıca işlemci fan vidalarını gereğinden fazla sıkmanın görüntü aktarmada sorunlara sebep olduğu söyleniyor, bunu da gözden geçirin.
Sistemden donanım sökeceğiniz her seferinde, kasaya gelen gücü kesip, power düğmesine 5-6 defa tekrarlı şekilde basarak statik elektirik boşaltmayı da unutmayın, önlem açısından yapılmasında fayda var. Hatta şu an statik elektrik boşaltıp, daha sonra tekrar çalıştırmayı deneyebilirsiniz sistemi.

Doğru anlamışsınız fakat bios update yapılmamış anakart da sinyal yok hatası değil direk görüntü alamıyor olmanız gerekir diye biliyorum. Kendim bizzat deneyimlemediğim için hata türünden şu an emin olamadım. Anakartı aldığınız firmadan talep ediliyor bu işlem fakat ne kadar profesyonel bir firmadan aldığınıza göre değişir tabi ki bu durum.
En kötü ihtimalle aldınız firma ile iletişime geçip, şayet işlemciyide aynı firmadan aldıysanız böyle bir detay varsa neden bu işlemi gerçekleştirmediklerini de sorabilirsiniz.
Doğru anlamışsınız fakat bios update yapılmamış anakart da sinyal yok hatası değil direk görüntü alamıyor olmanız gerekir diye biliyorum. Kendim bizzat deneyimlemediğim için hata türünden şu an emin olamadım. Anakartı aldığınız firmadan talep ediliyor bu işlem fakat ne kadar profesyonel bir firmadan aldığınıza göre değişir tabi ki bu durum.
En kötü ihtimalle aldınız firma ile iletişime geçip, şayet işlemciyide aynı firmadan aldıysanız böyle bir detay varsa neden bu işlemi gerçekleştirmediklerini de sorabilirsiniz.
İyi günlerde güle güle kullanın tabi ki ama keşke sistemi toplamadan öncede bütçe belirtip buradan yardım alsaydınız, belki bütçe ile standart haline gelmiş kriterler gözetilerek sistem toplanabilirdi. Her hangi bir sorun yok sistemde ama doğru firmalardan belki daha ucuza donanım bularak artık neredeyse olmazsa olmaz kabul edilen bazı detaylara sahip olunabilirdi.
Maalesef şimdi çevrimdışı oluyorum, siz bios update yapılmamış anakartlarda alınan hata türlerini araştırın isterseniz. Yanıltmış olmayım çünkü hata türünden cidden emin olamadım, aklımda hep siyah ekran şeklinde yer etmiş benim.

Son düzenleme:
@Zgrrs hocam no signal değil ben yanlış tarif etmişim direk görüntü yok sizin dediğiniz gibi. Bugün anakartla uğraşmak istemediğim için iade ettim ve şu anakartı almak istiyorum;

Hocam bu anakartta da bios güncelleme ister mi?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı