Yeni toplanan bilgisayarda yapılması gerekenler neler?

Yukapian

Kilopat
Makaleler
3
Evet bugün itibari ile sonunda bilgisayarımı topladım. Bilgisayarın her parçası için ayrı ayrı stress testi yapacağım, sürücleri kuracağım, ayarlamaları yapacağım. Sizen istediğim ise hangi stress testlerini kullanmamı önerirsiniz? Ne kadar süre yapmam lazım? Sürücüleri herhangi bir otomatik yazılım ile mi kurmalıyım? Yoksa tek tek mi? Windows 10 kullanmak istiyorum sağlam olan bir keyi nereden satın alabilirim? Bu ve bunun gibi yapılması gerekenleri söylerseniz çok müteşekkir olurum. Ayrıca bunun hakkında makale veya videolar varsa onları da gönderebilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.

Sistem parçaları şu şekilde;

ASUS Dual RTX 3060 12 GB.
Ryzen 5 5600.
ASUS Prime A320M-K
Adata XPG 8 GB 3200MHz DDR 4 X2,
Samsung 970 EVO Plus 1TB.

Evet bugün itibari ile sonunda bilgisayarımı topladım. Bilgisayarın her parçası için ayrı ayrı stress testi yapacağım, sürücleri kuracağım, ayarlamaları yapacağım. Sizen istediğim ise hangi stress testlerini kullanmamı önerirsiniz? Ne kadar süre yapmam lazım? Sürücüleri herhangi bir otomatik yazılım ile mi kurmalıyım? Yoksa tek tek mi? Windows 10 kullanmak istiyorum sağlam olan bir keyi nereden satın alabilirim? Bu ve bunun gibi yapılması gerekenleri söylerseniz çok müteşekkir olurum. Ayrıca bunun hakkında makale veya videolar varsa onları da gönderebilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.

Sistem parçaları şu şekilde;

ASUS Dual RTX 3060 12 GB.
Ryzen 5 5600.
ASUS Prime A320M-K
Adata XPG 8 GB 3200MHz DDR 4 X2,
Samsung 970 EVO Plus 1TB.

Hocam güzel sistem hayırlı olsun fakat anakart minimum B450 olması gerekirdi diye düşünüyorum. İyi günlerde kullanın 🙂

Sürücüleri tek tek kurun Visual programlarını kurun. .NET Framework gibi şeyleri kurun BIOS Update vs hepsinin videoları dolu internette.

Önerdiğiniz stress testleri var mı?

Hocam güzel sistem hayırlı olsun fakat anakart minimum B450 olması gerekirdi diye düşünüyorum. İyi günlerde kullanın 🙂

Maalesef evet o anakartın ne kadar kötü olduğunu biliyorum. Hatta performans kaybı bile yaşatacağını lakin diğer parçaları da düşürmek istemedim. İleride inşallah yükselteceğim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı