Lnx
Hectopat
Ekran kartı driveları demişsiniz hocam 1 tane değil mi driver başka driverlarda mı var?Windows kurun.
Ekran kartı driverlerini kurun.
OCCT, CrystalDiskMark, Memtest86, aid64, FurMark gibi testler yapabilirsiniz.
Ekran kartı sürücüsünü NVDIA sitesinden değil Asus'un sitesinden indiremem gerekiyor doğru mu anladım?XMP açmak zorunda değil, eğer yüksek frekansta çalışmasını istiyorsa açabilir. Belki RAM’ler XMP açıkken stabil çalışmayabilir.
- Son sürüm Windows 10 ISO dosyasını indirip kurun.
- Ses, Ethernet, Çip Set sürücülerini anakart üretici sitesinden indirip kurun. (CD varsa onu da kullanabilirsiniz).
- GPU sürücüsünü sadece kendi üretici sitesinden indirip kurun.
- İsteğe bağlı BIOS güncellemesi yapılabilir.
Hocam chipset, set, ağ güncellemelerini Intel Support Asistant indirsem o yapar mı benim manuel olarak mı yapmam gerekiyor?Eğer Windows 10 kurulu değilse önce UEFI temiz kurulum yap. (Tabi Windows kuracaksan) Sonra Bilgisayarın sitesinden gerekli ve en yeni sürücüleri indir ve kur. (Ekran Kartı, Chipset, BIOS, SSD, ses, Ağ kartı sürücüleri). Sonra Windows 10'daki gereksiz programları kaldır, gereksiz servisleri kapat, Windows Update'den güncellemeleri indir ve kur. DirectX, Microsoft Visual C++, Net Framework gibi programları kur. Kullandığın programları kur. Windows'ta ince ayarları yap.
Ayrıca bilgisayarın sitesinden sürücüleri indirip kurduktan sonra Intel Driver And Support Asistant ile de sürücüleri kurabilirsin.
Windows 10'daki gereksiz programlar ve servisler neler?
SSD için sürücü mü var ilk kez duydum.
Ne yaptında karman çorman oldu? Benim nasıl yapmamı in önerirsin?Hayırlı olsun, en iyi önerim dosyalamayı güzel yapman. Benimki karman çorman şu an.
Son düzenleme: