Yeni Toplanan R3 2200G Sistemin Çalışmaması

Dostum senin sorunun anakartın biosu güncel versiyon olmadığı için işlemciyi tanımıyor ve bilgisayarın açılmıyor aynısı benim başımada gelmişti :).

Ben teknobiyotikten asrock model anakart almıştım gelen ürünün biosunun ilk versiyon olduğunu düşünüp(teknobiyotik güncelleyip yolluyormuş) alır almaz bios kurma işine girdim versiyonu değiştirince açılmamıştı sistem. daha sonra ryzen 3 1200 ile biosu acıp normal hale getirip r3 2200 ü takıp sistemi başlatabilmiştim.

Belkide sendeki de aynı problemdir umarım yardımcı olur

RAM'in altını silgi ile silin öyle takıp deneyin. O da olmazsa başka PSU ile deneyin.
Dostum senin sorunun anakartın biosu güncel versiyon olmadığı için işlemciyi tanımıyor ve bilgisayarın açılmıyor aynısı benim başımada gelmişti :)
Aynen 2. nesil Ryzen olduğu için bundan da olabilir.

Dostum senin sorunun anakartın biosu güncel versiyon olmadığı için işlemciyi tanımıyor ve bilgisayarın açılmıyor aynısı benim başımada gelmişti :).

Ben teknobiyotikten asrock model anakart almıştım gelen ürünün biosunun ilk versiyon olduğunu düşünüp(teknobiyotik güncelleyip yolluyormuş) alır almaz bios kurma işine girdim versiyonu değiştirince açılmamıştı sistem. daha sonra ryzen 3 1200 ile biosu acıp normal hale getirip r3 2200 ü takıp sistemi başlatabilmiştim.

Belkide sendeki de aynı problemdir umarım yardımcı olur

B450 anakartlar 1. ve 2. nesil tüm Ryzen işlemcileri destekliyor diye biliyorum (Bios'a hiç güncelleme yapılmamış olsa bile)

RAM'in altını silgi ile silin öyle takıp deneyin. O da olmazsa başka PSU ile deneyin.

Aynen 2. nesil Ryzen olduğu için bundan da olabilir.

Evet hocam çok büyük ihtimalle sorun bundan kaynaklanıyodur yoksa yeni cillop sistemin ne sorunu olabilir ki .

Biosu eski olduğu FX ve Ryzen 1. nesilleri tanıyor sadece 2. nesili görmesi için yanlış hatırlamıyorsa 1.35 mi ne kurmak gerekiyordu(siz yinede araştırın).

Burda parçaları gönderen satıcının profesyonellik adına bunu öngörüp arkadaşa güncel bioslu anakart yollaması gerekirdi. İşini severek yapan böyle yapmalı yoksa bu adam nerden bulsun eski nesil işlemci.
B450 anakartlar 1. ve 2. nesil tüm Ryzen işlemcileri destekliyor diye biliyorum (Bios'a hiç güncelleme yapılmamış olsa bile)
Evet hocam destekte sorun yok fakat bios versiyonu güncel olmadığı taktirde takılan işlemciyi tanıyamıyor bu yüzden sistem başlamıyor. biosu güncelleyince tanıyıp desteklicek elbet. Fakat enteresan yani hani benimki b350 idi ama b450 de böyle bi sorun olması enteresan olur. ne yapıyolar acaba ellerinde kalan eski biosları toplayıp b450 adında yeni modele mi takıyolar anlayamadım.

Fakat ben normal bir kullancıyım tabiki yanılıyorda olabilirim sadece başıma gelen duruma çok yakın bir örnek olduğu için böyle bi varsayımda bulundum

Bu rehber size işlemci olmadan BIOS'u güncellemenize yardımcı olacaktır.

Anakartı söktüm ve bişey farkettim. 24 pin girişinin 1 pini eksik. Bu normal mi ?
Sorunu çözdüm arkadaşlar. Farklı bir güç kaynağına bağlayınca sistem sorunsuz çalıştı. Herkese teşekkürler.

Dosya Ekleri

• P_20190304_010237_LL.jpg
    P_20190304_010237_LL.jpg
    295 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı