M Mehmet Ömür Ağlık Megapat Katılım 16 Temmuz 2014 Mesajlar 51 Daha fazla Cinsiyet Erkek 25 Ekim 2024 #1 Merhaba sistemimi yeni topladım. İlk başlangıçta sistemimi çalıştıramadım. Bileşenler; AMD Ryzen 5 7500F. MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi AMD B650 soket AM5 DDR5 7200+(OC) G.Skill 32 GB(2x16) Trident Z5 RGB 7200MHz CL34 DDR5 RAM. FSP Everest 1010W PSU. Arkadaşlar güç tuşuna bastıktan sonra RGB ışıkları yanıyor ama fanlar dönmüyor. Anakartta boot ışığı yanıyordu. Güç kaynağım eski olduğu için olabilir mi? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
Merhaba sistemimi yeni topladım. İlk başlangıçta sistemimi çalıştıramadım. Bileşenler; AMD Ryzen 5 7500F. MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi AMD B650 soket AM5 DDR5 7200+(OC) G.Skill 32 GB(2x16) Trident Z5 RGB 7200MHz CL34 DDR5 RAM. FSP Everest 1010W PSU. Arkadaşlar güç tuşuna bastıktan sonra RGB ışıkları yanıyor ama fanlar dönmüyor. Anakartta boot ışığı yanıyordu. Güç kaynağım eski olduğu için olabilir mi? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
Marix Petapat Katkıda Bulunan 1000'e Doğru Çözüme Giden Yol İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 4 Şubat 2023 Mesajlar 18.418 Çözümler 955 26 Ekim 2024 #31 Sistemi kapatıp açıyor musunuz bunu yaparken? Artı 0 Eksi
KS KS M Mehmet Ömür Ağlık Megapat Katılım 16 Temmuz 2014 Mesajlar 51 Daha fazla Cinsiyet Erkek 26 Ekim 2024 #32 Marix dedi: Sistemi kapatıp açıyor musunuz bunu yaparken? Genişletmek için tıkla... Evet mecburen güç kaynağının aç kapat tuşunu kullanıyorum. Artı 0 Eksi
Marix dedi: Sistemi kapatıp açıyor musunuz bunu yaparken? Genişletmek için tıkla... Evet mecburen güç kaynağının aç kapat tuşunu kullanıyorum.
Marix Petapat Katkıda Bulunan 1000'e Doğru Çözüme Giden Yol İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 4 Şubat 2023 Mesajlar 18.418 Çözümler 955 26 Ekim 2024 #33 Ekran kartının güç kablosunu geri takın, RAM'siz açın sistemi, DRAM LED yanık kalmazsa başka bir sorun var ona bakacağız. Artı 0 Eksi
Ekran kartının güç kablosunu geri takın, RAM'siz açın sistemi, DRAM LED yanık kalmazsa başka bir sorun var ona bakacağız.
KS KS M Mehmet Ömür Ağlık Megapat Katılım 16 Temmuz 2014 Mesajlar 51 Daha fazla Cinsiyet Erkek 26 Ekim 2024 #34 Marix dedi: Ekran kartının güç kablosunu geri takın, RAM'siz açın sistemi, DRAM LED yanık kalmazsa başka bir sorun var ona bakacağız. Genişletmek için tıkla... Ekran kartı güç bağlantısıni yaptım görüntü için kablo bağlamadım ve DRAM LED yanmadı. Marix dedi: Ekran kartının güç kablosunu geri takın, RAM'siz açın sistemi, DRAM LED yanık kalmazsa başka bir sorun var ona bakacağız. Genişletmek için tıkla... İsterseniz sistemi tamamen dağıtıp uzay kurulum ile baştan kurayım. Artı 0 Eksi
Marix dedi: Ekran kartının güç kablosunu geri takın, RAM'siz açın sistemi, DRAM LED yanık kalmazsa başka bir sorun var ona bakacağız. Genişletmek için tıkla... Ekran kartı güç bağlantısıni yaptım görüntü için kablo bağlamadım ve DRAM LED yanmadı. Marix dedi: Ekran kartının güç kablosunu geri takın, RAM'siz açın sistemi, DRAM LED yanık kalmazsa başka bir sorun var ona bakacağız. Genişletmek için tıkla... İsterseniz sistemi tamamen dağıtıp uzay kurulum ile baştan kurayım.
Marix Petapat Katkıda Bulunan 1000'e Doğru Çözüme Giden Yol İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 4 Şubat 2023 Mesajlar 18.418 Çözümler 955 26 Ekim 2024 #35 DRAM yanması için RAM'leri sökeceksiniz. Sisten kapalıyken yapın sök tak işlemlerini. Artı 0 Eksi
KS KS M Mehmet Ömür Ağlık Megapat Katılım 16 Temmuz 2014 Mesajlar 51 Daha fazla Cinsiyet Erkek 26 Ekim 2024 #36 Marix dedi: DRAM yanması için RAM'leri sökeceksiniz. Genişletmek için tıkla... Yazmayı unutmuşum RAM'leri söktüm ancak DRAM LED yanmadı. Marix dedi: DRAM yanması için RAM'leri sökeceksiniz. Sisten kapalıyken yapın sök tak işlemlerini. Genişletmek için tıkla... Sistemde şu an 1 adet NVMe SSD bir de SATA SSD mevcut SATA SSD de Windows kurulu NVMe olan sıfır. Artı 0 Eksi
Marix dedi: DRAM yanması için RAM'leri sökeceksiniz. Genişletmek için tıkla... Yazmayı unutmuşum RAM'leri söktüm ancak DRAM LED yanmadı. Marix dedi: DRAM yanması için RAM'leri sökeceksiniz. Sisten kapalıyken yapın sök tak işlemlerini. Genişletmek için tıkla... Sistemde şu an 1 adet NVMe SSD bir de SATA SSD mevcut SATA SSD de Windows kurulu NVMe olan sıfır.
Marix Petapat Katkıda Bulunan 1000'e Doğru Çözüme Giden Yol İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 4 Şubat 2023 Mesajlar 18.418 Çözümler 955 26 Ekim 2024 #37 Tamam bir terslik var o sistemde, Debug LED'ler düzgün çalışmıyor. Soldan 2. Slota tek RAM takın, tek kalsın RAM, şu anakarttaki fan bağlantılarının, varsa RGB bağlantıların hepsini çıkarın. Sadece CPU fanı takıp, açın sistemi, CPU fan dönecek mi kontrol edin. Artı 0 Eksi
Tamam bir terslik var o sistemde, Debug LED'ler düzgün çalışmıyor. Soldan 2. Slota tek RAM takın, tek kalsın RAM, şu anakarttaki fan bağlantılarının, varsa RGB bağlantıların hepsini çıkarın. Sadece CPU fanı takıp, açın sistemi, CPU fan dönecek mi kontrol edin.
KS KS M Mehmet Ömür Ağlık Megapat Katılım 16 Temmuz 2014 Mesajlar 51 Daha fazla Cinsiyet Erkek 26 Ekim 2024 #38 Marix dedi: Tamam bir terslik var o sistemde, Debug LED'ler düzgün çalışmıyor. Soldan 2. slota tek RAM takın, tek kalsın RAM, şu anakarttaki fan bağlantılarının, varsa RGB bağlantıların hepsini çıkarın. Sadece CPU fanı takıp, açın sistemi, CPU fan dönecek mi kontrol edin. Genişletmek için tıkla... Sistemi az önce tamamen söküp uzay kurulum olarak kurdum güç kaynağım işi bıraktı sanırım hazır ışığı yanmıyor artık. Artı 0 Eksi
Marix dedi: Tamam bir terslik var o sistemde, Debug LED'ler düzgün çalışmıyor. Soldan 2. slota tek RAM takın, tek kalsın RAM, şu anakarttaki fan bağlantılarının, varsa RGB bağlantıların hepsini çıkarın. Sadece CPU fanı takıp, açın sistemi, CPU fan dönecek mi kontrol edin. Genişletmek için tıkla... Sistemi az önce tamamen söküp uzay kurulum olarak kurdum güç kaynağım işi bıraktı sanırım hazır ışığı yanmıyor artık.
Marix Petapat Katkıda Bulunan 1000'e Doğru Çözüme Giden Yol İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 4 Şubat 2023 Mesajlar 18.418 Çözümler 955 26 Ekim 2024 #39 Tetiklediniz mi? Tepki yok mu? Artı 0 Eksi
KS KS M Mehmet Ömür Ağlık Megapat Katılım 16 Temmuz 2014 Mesajlar 51 Daha fazla Cinsiyet Erkek 26 Ekim 2024 #40 Marix dedi: Tamam bir terslik var o sistemde, Debug LED'ler düzgün çalışmıyor. Soldan 2. slota tek RAM takın, tek kalsın RAM, şu anakarttaki fan bağlantılarının, varsa RGB bağlantıların hepsini çıkarın. Sadece CPU fanı takıp, açın sistemi, CPU fan dönecek mi kontrol edin. Genişletmek için tıkla... Marix dedi: Tetiklediniz mi? Tepki yok mu? Genişletmek için tıkla... Güç kaynağının fanı dönmüyor ancak şöyle bir gelişme oldu ekran kartına görüntü kablosu takmadım ve VGA LED yandı. Artı 0 Eksi
Marix dedi: Tamam bir terslik var o sistemde, Debug LED'ler düzgün çalışmıyor. Soldan 2. slota tek RAM takın, tek kalsın RAM, şu anakarttaki fan bağlantılarının, varsa RGB bağlantıların hepsini çıkarın. Sadece CPU fanı takıp, açın sistemi, CPU fan dönecek mi kontrol edin. Genişletmek için tıkla... Marix dedi: Tetiklediniz mi? Tepki yok mu? Genişletmek için tıkla... Güç kaynağının fanı dönmüyor ancak şöyle bir gelişme oldu ekran kartına görüntü kablosu takmadım ve VGA LED yandı.