Çözüldü Yeni toplanan R7 7800x3D ve RTX 4070s sistemde tepki yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Xenfor

Decapat
Daha fazla  
Yeni bir bilgisayar aldım ve 2 gündür çalıştırmaya çalışıyorum ama tık yok sistemim şu.
Ryzen 7 7800x3D.
RTX 4070s.
B650M-K
LE500 marrs sıvı soğutucu.
2X 16 GB DDR 5 RAM.
1 TB M.2 SSD.
Gigabyte 850W PSU.
NZXT H6 Flow kasa.
Her bir kabloyu sıkıca bağladım ve kontrol ettin ancak başka bir şey yok. Düz kontak denedim, onda da sorun yok. Anlayamıyorum, yardım edin ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hocam sorunu çözdüm anakart yanmış yeni anakart aldım çözüldü.
NZXT H6 FLOw'un psu'su arka tarafta hocam.

PSU değiştirip denediniz mi?

Aynı PSU'yu farklı bilgisayarda denedim o calistı ancak bu bilgisayara deneyecek bir PSU yok.

Açmaya çalıştığınızda aldığınız tepki nedir?
Uyarı tonu çıkarıyor mu? Ekran anlık gelip gidiyor mu? Yoksa hiçbir tepki yok mu?

Hiçbir tepki yok hocam.

Sorun PSU'da değil gibi hocam bir anakarta veya işlemciye bakacağım.

Ekran kartı tam oturmamış olabilir, iyice oturduğundan emin olun. Bir de HDMI kablosununun (kullandığınız kablo hangisiyse) anakarta değil ekran kartına takılı olması lazım.

Hocam goruntu degil bilgisayar yok.

Kasa mı çalışmıyor monitöre görüntü mü gelmiyor detay verilmemiş. Kasa çalışmıyorsa montaj düzgün yapılmamış demek ki.

Montaj her şeyi teker teker onlarca defa yaptım ama yine bir şey yok hocam.

PSU arkada PSU fişleri ise şöyle fotografta belirttim hocam.
Yanlış bir şey yapmış olabilir miyim?

Hocam birkaç deneme daha yaptım ekran kartina guc gidiyor eski RX570 ekran kartini taktim ondaki LED yandı ancak şöyle bir şey var ki anakarttaki işlemci soketindrki bir pin yamulmuş onu elimle düzelttimyeniden taktım ancak yine tık yok kasanın F paneli de çalışıyor yine farkli bir bilgiasayarla test edebildim ancak işlemciyi veya anakartı test edemiyorum hocam şu an ne önerirsiniz?

Şimdide bir bilgisayarcı bulmaya çalışacağım ve orada işlemciyi test ettireceğim çalışıyor mu çalismıyor mu diye.

Cevap bekliyorum.

Son düzenleme:

Hocam anakartınızda varsa Debug ledlerinize bakın, yaşamıştım daha önce, RAM bozulmuş. Boot sırasında yanıyorlar eğer yanılı kalıyorsa sorun vardır. LED'lerin yanında yazar zaten hangi parça olduğu.

Hocam sorunu çözdüm anakart yanmış yeni anakart aldım çözüldü.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…