R7 7800x3D ve RTX 4090 sistem tepki vermiyor

798716

Femtopat
RAM
Gskill Trident Z5 DDR5 2x16GB
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Evo Plus M.2 SSD 2TB
Ekran kartı
MSI RTX 4090
Anakart
MSI Mag B650 DDR5 AM5
İşlemci
Ryzen 7 7800x3D
Kullandığım ana sistemimi şehir dışına çıkacağım için yanıma almıştım. Sistemi geldiğim yerde bir ekrana bağlayıp kullanayım derken PSU'dan veya farklı bir yerden ufak bir ses geldi. Daha sonra fişi panikle çekerek elektrikle olan bağlantısını tamamen kestim. Şimdi farklı bir yerde sistemimi tekrar bağladım ve düğmeye ne kadar basarsam basayım hiçbir şeyden tepki gelmiyor. Sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'nun ve diğer her şeyin kablosunu pc'den sökün. PSU'nun şalteri kapalı iken 5-6 kere power tuşuna basın çekin. Sonra 15-20 saniye basılı tutun. Sonra test edebilirsiniz elektrik gelip gelmediğine dair.

Sıkıntı olmaz ekran kartı açısından. Herhangi bir parçada yanık kokusu var mı peki? Sistemi tekrardan kuracak zamanınız varsa tekrardan kurun. Parçaları tek tek kontrol etmeniz lazım.

Ekran kartı, RAM, SSD ve işlemci gibi neredeyse her şeyi söktüm. Normalde anakart üstünde açılmasa bile LED falan yanması lazımdı. Anakartı yüzeysel olarak biraz baktım ve kokladım. Bir şey bulamadım. Anakartı da geçtim PSU'dan hala bir tepki yok. Gitmiş ise giden parçaları döndüğüm zaman veya tanıdığım birisinden faturasını göndermesini rica etsem bu garanti kapsamına girer mi?

Bende de böyle olmuştu anakart yanmıştı anakartın altını telefonun flashı ile kontrol et leke var mı diye ama normal şekilde kolay kolay görünmüyor ondan flash tut.

Maalesef bir şey bulamadım.

PSU'nun ve diğer her şeyin kablosunu PC'den sökün. PSU'nun şalteri kapalı iken 5-6 kere Power tuşuna basın çekin. Sonra 15-20 saniye basılı tutun. Sonra test edebilirsiniz elektrik gelip gelmediğine dair.

Şimdi deniyorum.

Hocam duyulmayacak derecede aşırı düşük bir ses ile cızırtı gibi bir şey geliyor ama PSU hala en ufak bir tepki vermiyor. Fanın yaprağı bile oynamıyor.

Son düzenleme:
Ekran kartı, RAM, SSD ve işlemci gibi neredeyse her şeyi söktüm. Normalde anakart üstünde açılmasa bile LED falan yanması lazımdı. Anakartı yüzeysel olarak biraz baktım ve kokladım. Bir şey bulamadım. Anakartı da geçtim PSU'dan hala bir tepki yok. Gitmiş ise giden parçaları döndüğüm zaman veya tanıdığım birisinden faturasını göndermesini rica etsem bu garanti kapsamına girer mi?

Şimdi deniyorum.

Hocam duyulmayacak derecede aşırı düşük bir ses ile cızırtı gibi bir şey geliyor ama PSU hala en ufak bir tepki vermiyor. Fanın yaprağı bile oynamıyor.
fanlar dönüyomu ?

Şimdi deniyorum.

PSU'yu garantiye yollayın. Eğer başka 750W ve üstü PSU bulursanız onunla deneyin kasayı çalıştırmayı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı