Yeni toplanan RTX 4070S sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

ByllEmir

Decapat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/1sOy-b1wRpYO24hoRQRVu9D69B-tFM2t7?usp=sharing
RAM
CRUICIAL 16 gb 5400 mhz
SSD veya HDD modeli
CRUICIAL 500gb 5400 4000
Ekran kartı
PNY RTX 4070 SUPER 12GB VERTO Overclocked GDDR6X 1
Anakart
Asus Prime B650M-R AMD B650 AM5
İşlemci
AMD Ryzen 5 7600X 4.70GHz 6 Çekirdek 38MB
Merhabalar, farklı farklı hata kodlarıyla mavi ekranlar almaktayım. yardımcı olur musunuz

@claus

@turko35408

memtest ve bellek tanılama aracı yaptım herhangi bir sorun çıkmadı

Son düzenleme:
Dediklerimi yaptıktan sonra sorun çözülürse yaz konuyu işaretleyelim.

Hocam az önce bir mavi ekran daha aldım. Olayı şöyle anlatayım.
Microsoft Store'den bir uygulama indiriyordum ve ekranımda bir uygulama açıktı (Discord)
Uygulama indiğinde birden PC dondu ve hiçbir şey yapamadım, ortalama 10 15 saniye sonra düzeldi ancak Discord komple dondu. Kapatamadım bile. Görev Yöneticisi'nden kapatayım derken mavi ekran yedim. Minidump dosyası:

BIOS güncelle. Daha sonra restore defaults save et. NVIDIA cleanup tool ile NVIDIA sil sistemi yeniden başlat, en güncel sürücüyü indir yükle.

Çalıştıra Winver yaz ve oradan bir görsel yolla.
1728849169697.png

BIOS güncelle. Daha sonra restore defaults save et. NVIDIA cleanup tool ile NVIDIA sil sistemi yeniden başlat, en güncel sürücüyü indir yükle.

Hocam BIOS güncel ve BIOS menüsündeki ayarları defaulta aldım son dediğinizi de yaptım ancak aynı.

Minecraft açıyorum kapanıyor, başka bir oyun açıyorum kapanıyor.
Son minidump linki.

Hocam RAM 1. slotta değil, 2. slotta. Ondan yapabilir mi? @claus

Son düzenleme:
RAM'i 2.slota tak. BIOS'a gir. RAM MHz değerini 4800 yap ve save et. Bu şekilde bir test eder misin?

RAM'i 2.slota tak. BIOS'a gir. RAM MHz değerini 4800 yap ve save et. Bu şekilde bir test eder misin?

Hocam denedim ancak şöyle bir problem dikkatimi çekti, uygulamalar kasıntı yapıyor kendi kendine kapanıyor örneğin Valorant Discord Chrome birden kapanıyor, ısı derecelerine baktım işlemci ve ekran kartı sıcaklık değerleri 50-60 derece arasında. kullanımları da valorant oyununda max %40 falan yani bi zorlama da yok

RAM MHZ değerini dediğim gibi yaptın mı ? Birde CPU değerleriyle oynama durumun oldu mu ?
Donanım testleri yapacağız.
OCCT ile 25 dakika kadar GPU testi yap.
Furmatk ile 25 dakika GPU testi yap.
OCCT ile CPU testi yap.
OCCT ile PSU testi yap.
Bu şekilde de disk testleri yap.

RAM MHZ değerini dediğim gibi yaptın mı ? Birde CPU değerleriyle oynama durumun oldu mu ?
OCCT ile CPU testi yap.
OCCT ile PSU testi yap.
RAM MHZ değerleri dediğiniz gibi yapıldı, CPU değerleriyle hiç oynamadım sadece EXPO kapattım. Hocam akşam eve geçince testleri yapıp sonuçları atayım.

RAM MHz değerini dediğim gibi yaptın mı? Bir de CPU değerleriyle oynama durumun oldu mu?
OCCT ile CPU testi yap.
OCCT ile PSU testi yap.

Hocam affınıza sığınarak soruyorum PSU ve CPU testi kaç dk olsun

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri