Çözüldü Yeni toplanan RTX4060 Ti sistemde görüntü yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

oguzhanriza

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
Yeni bir sistem topladım parçalar şu şekilde.
AMD Ryzen 5 7500F.
Gigabyte B650M Gaming xax anakart.
MSI GeForce RTX 4060 Ti.
DDR5 1x16 RAM.
650W Power.

Sistemi toplayıp enerji verdiğimde ekran kartı dahil tüm fanlar çalıştı ama ekrana görüntü alamıyorum. Monitör şu an için yok, ben de televizyona bağlayarak denedim.

Burada aynı problemi yaşamış arkadaşların açtığı konuları ve çözüm yollarını denedim.

RAM silme, RAM slotlarını tek tek deneme, anakart HDMI girişini deneme, ekran kartı HDMI girişini deneme, kabloların doğruluğunu gözden geçirme vs. denedim fakat bir sonuç elde edemedim.

Başka neler deneyebilirim? Doğruluğunu test edemediğim bir bilgi gördüm. Anakart BIOS güncellemesi eskiyse yeni nesil işlemcileri açmadığı, başka bir işlemciyle BIOS güncellenip sonrasında mevcut işlemcinin takılıp görüntü alınması gibi. Bu doğru mu? Kontrol etmem gereken başka bir şey var mı?

Not: Parçaların tamamı sıfır, farklı satıcılardan ve internet üzerinden alındı.

Çözüm
Muhtemelen ben burada bir hata yaptım tüm kablolari sövmekten kastınız PSU kablolarini sokup BIOS pilini çıkarmak mı?

Tüm işlemi başa almama gerek var mı BIOS pilini sökmek için ekran kartını zaten sökmek gerekiyor aynı zamanda işlemciyi RAM'i kasa Power tuş kablolarini vs dahil mi? Ne yazikki şu an gece vardiyasına çalışmaya işe geldim sabah kadar içim içimi yiyecek sabah ilk işim onerini uygulamak olacak.

Bu arada konu başında bahsettiğim islemci anakart uyum probleminde başka bir islemciyle anakart BIOS guncellenip sonrasında mevcut islemci takilmali konusuyla çözüm bulunan videoda aynı problem anakart üzerinde Q flash tuşu olanlar direk BIOS'a girebilir islemci uyumsuz olsa dahi diyordu bu tuş anakart üzerinde vardi bastım sonuç alamadım.

Bir de RAM slotlarini denediğim sırada turuncu sarı kırmızı gibi bir ışık yandı anakart üzerinde ama net anlaşılır bir yerden değil.

Ayrica konu başlığı altında bahsettiğim gibi anakart güncellemesi eski olma olasiliginda farklı islemciyle çözüm bulan kişi bazı anakart üzerinde Q flash tuşu var oraya basarak BIOS ekranı açılarak görüntü sağlanır demiş bende bu tuş var bastım sonuç alamadım.

RAM'leri denediğim sırada anakart üzerinde bir kez ışık gördüm ama ne için yandığını anlayamadim bir görsel paylaşacağım gorseldeki gibi net değil hatta Gigabyte yazan bölümün alt kısmında görünüyordu farklı bir girişe RAM taktigimda ışık söndü. Her işlem öncesinde PSU sarteli kapatildi.

Kanka tüm kabloları sök PSU'nun olduğu zaten 2 tane var 4-6 pinlik CPU ve 12 pinlik anakart. Sök daha sonra tüm arkadaki fişleri sök, BIOS pilini sök bekle. BIOS kendini sıfırlasın yani, daha sonra eski haline getie ve HDMI kablosunu ekran kartına tak dene. Tahminimce sen ilk startı anakart HDMI ile denediğinden dolayı anakart üzerinden görüntü çıkışı vermeye çalışıyor PC. Yazım hatası var ise affola telefondan yazıyorum.
Arkadaşlar merhaba.
Yeni bir sistem topladım parçalar şu şekilde.
AMD Ryzen 5 7500F.
Gigabyte B650M Gaming xax anakart.
MSI GeForce RTX 4060 Ti.
DDR5 1x16 RAM.
650W Power.

Sistemi toplayıp enerji verdiğimde ekran kartı dahil tüm fanlar çalıştı ama ekrana görüntü alamıyorum. Monitör şu an için yok, ben de televizyona bağlayarak denedim.

Burada aynı problemi yaşamış arkadaşların açtığı konuları ve çözüm yollarını denedim.

RAM silme, RAM slotlarını tek tek deneme, anakart HDMI girişini deneme, ekran kartı HDMI girişini deneme, kabloların doğruluğunu gözden geçirme vs. denedim fakat bir sonuç elde edemedim.

Başka neler deneyebilirim? Doğruluğunu test edemediğim bir bilgi gördüm. Anakart BIOS güncellemesi eskiyse yeni nesil işlemcileri açmadığı, başka bir işlemciyle BIOS güncellenip sonrasında mevcut işlemcinin takılıp görüntü alınması gibi. Bu doğru mu? Kontrol etmem gereken başka bir şey var mı?

Not: Parçaların tamamı sıfır, farklı satıcılardan ve internet üzerinden alındı.
Soğutucuyu aşırı sıktıysanız ondan olabilir, Debug ışıkları yok ise tahmin ile ilerlemeniz gerek. Eğer aşırı sıktıysanız işlemciyi sök/tak yapabilirsiniz.

Başka bir HDMI kablosuyla denediniz mi? B650M + R5 7500F BIOS uptade gerekmemesi lazım.
Elimde 2 tane hdmi kablosu var her ikisinide denedim birini aktif ps5 te kullanıyordum ps5 orjinal hdmi.

Soğutucuyu aşırı sıktıysanız ondan olabilir, Debug ışıkları yok ise tahmin ile ilerlemeniz gerek. Eğer aşırı sıktıysanız işlemciyi sök/tak yapabilirsiniz.
Amd nin islemci fani takılı doğrusu vidalama yi zorlamadan ama sonuna kadar sıktım tabiri caizse tatlı sıkı.

Amd nin islemci fani takılı doğrusu vidalama yi zorlamadan ama sonuna kadar sıktım tabiri caizse tatlı sıkı.
hmm. Ben aklımdakileri listeleyeyim en iyisi;

1- Ramleri ve soketleri temizlemek.
2- Ekran kartını söküp soketi ve kartın yuvasını kontrol etme.
3- PSU kabloları tam ve sıkı bağlımı kontrol etmek veya sök-tak yapmak.
4- Anakart a en alt kısma takılan ince küçük soketleri tek tek kontrol etmek.
5- Ekran kartı ve ramleri başka bir kasada denemek.
6- İşlemci takılı değilken, çalıştırıp ekranda bir hareketlilik var mı diye test etmek.
7- Ekran veya bağlantı kablolarını değiştirmek/test etmek.

Saydıklarım olur ise çözüm diyebilirsiniz. Maalesef aklıma bunlar geldi sadece, olayı yaşasaydım ki umarım olmaz, o panik anı ile 1001 şey denerdim.

hmm. Ben aklımdakileri listeleyeyim en iyisi;

1- Ramleri ve soketleri temizlemek.
2- Ekran kartını söküp soketi ve kartın yuvasını kontrol etme.
3- PSU kabloları tam ve sıkı bağlımı kontrol etmek veya sök-tak yapmak.
4- Anakart a en alt kısma takılan ince küçük soketleri tek tek kontrol etmek.
5- Ekran kartı ve ramleri başka bir kasada denemek.
6- İşlemci takılı değilken, çalıştırıp ekranda bir hareketlilik var mı diye test etmek.
7- Ekran veya bağlantı kablolarını değiştirmek/test etmek.

Saydıklarım olur ise çözüm diyebilirsiniz. Maalesef aklıma bunlar geldi sadece, olayı yaşasaydım ki umarım olmaz, o panik anı ile 1001 şey denerdim.
10 seneden fazla zaman oldu bilgisayara dokunmayali cocugu bahane ederek hanımı ikna ettim parcalari özenle toplayıp açılış töreni için kurdele kestik startı verdik ve sonuç hanımın buna mı para verdin sen bakışı gözümden gitmiyor .d
Bende 1001 şey denedim denemeye çalıştım.

Yazdiginizdan anlamadığım şey şu islemci takılı değilken nasil bir sonuçla karsilasabilirim ?

Yazdiginizdan anlamadığım şey şu islemci takılı değilken nasil bir sonuçla karsilasabilirim ?
Ekrana şu tarz bir yazı gelmeli;
Bazı anakartlar da özellikle bios tuşu olanlar da hatalı değilsem eğer, işlemci takılı değilken ekrana CPU ERROR tarzı yazı geliyor. (Her anakart da yok.)

@oguzhanriza Hatta bu 6. Yı denemeyin bile vazgeçtim ben. Biraz ilkel yönteme kaçıyor. Anakartınız da Debug LED olsaydı eğer daha basit anlayabilirdik problemi.

Ekrana şu tarz bir yazı gelmeli;
Bazı anakartlar da özellikle bios tuşu olanlar da hatalı değilsem eğer, işlemci takılı değilken ekrana CPU ERROR tarzı yazı geliyor. (Her anakart da yok.)
İlk olarak hdmi kablosunu ana karta taktım çünkü ekran karti driver yüklü olmadigi için görüntü alamayacagimi düşündüm.
Sonrasında ekran kartına taktım yine görüntü yok.

Arastirdigimda ram olma olasılığını görüp rame yöneldim sonuç alamadım.

Sonrasında ekran karti takiliyken ana kart üzerinden görüntü alamayacagim bilgisini görüp ekran kartını söküp denedim sonuç alamadım.

Statik elektirik bosaltma diye bir yazı gördüm ama onunda mantigini algilayamadim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı