Yeni toplanan sistem açılmıyor

zafersen

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba bir problemim var. MSI Z690A Pro DDR5 Wi-Fi anakart, Intel 12600k işlemci, Fury 16 GB DDR5 4800 RAM, 1 TB SanDisk Pro M.2 SSD ve Cooler Master Masterliquid 240l V2 ile montaj gerçekleştirdim. Yıllar sonra özellikle kablolama anlamında da çok da titiz bir iş çıkardım. Sistemde ekran kartı yer almıyor. Tüm kasa RGB bağlantılarını ve sıvı soğutma bağlantılarını yaptıktan sonra kasama güç verdim. Kasa bir süre çalışıp kendine reset atıyor, ekrana herhangi bir görüntü gelmiyor ve anakart üzerindeki kırmızı CPU ışığı yanıyor. İşlemcinin yuvasına tam oturduğundan eminim. Pompanın güç kablosunu anakart üzerindeki pump fan 1'e, sıvı soğutmanın radyatörü üzerinde yer alan fanlarıysa CPU fan yuvasına bağladım ( pompadan çıkan güç kablosu 3pin ancak pump fan 1 yuvası 4 pin ). Anakartımda 2X 8pin işlemci güç girişi var ancak PSU'da sadece 1 adet 8 pin bağlantı var. Overclock yapmayacağım için bir süre idare eder diye düşünmüştüm. Ne hikmetse CPU güç kablosunun pin ağız şekilleri de tam tutmuyor ama yuvaya oturuyor. Pin ağızlarını görmeniz için ekte paylaşıyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 65
  • 2.png
    2.png
    632 KB · Görüntüleme: 53
Şu an tam anlamadım ama. PSU da 8_8 çıkışını yapman lazım tekle çalışması bile sakıncalı. PSU eski bir şey mi nasıl 8'e 8 güç çıkışı yok ?
Şu an aşırı acemice düşünüyorum ama :) GPU değil değil mi o gösterdiğin güç girişi.
PSU tam modeli nedir yav kafaya taktım şu an yeni bir şeyse imkansız 8x8 olmaması.

Şu an tam anlamadım ama. PSU da 8_8 çıkışını yapman lazım tekle çalışması bile sakıncalı. PSU eski bir şey mi nasıl 8'e 8 güç çıkışı yok ?
Şu an aşırı acemice düşünüyorum ama :) GPU değil değil mi o gösterdiğin güç girişi.
Selam, Psu'da 2x 6+2 8pin PCIe güç kablosu var. Fotoğrafta gördüğünse yeni işlemcilerin güç beslemesi için psudan gelen 8 pin kablo. PSU modeli MSI MAG 550 80 Plus Bronze, teşekkür ederim.

Peki o resimdeki 8 pini. Doğru taktın mı? Yani dişli kısmı anakart üzerindeki dişlere takılıp o oturma sesi geldi mi yani.
Gerçi izlemişssindir de şunu atayım yeniden bir bağlantı yap sen
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki o resimdeki 8 pini. Doğru taktın mı? Yani dişli kısmı anakart üzerindeki dişlere takılıp o oturma sesi geldi mi yani.
Gerçi izlemişssindir de şunu atayım yeniden bir bağlantı yap sen
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bakıyorum hemen dostum, her şeyi deniyorum bakalım.
Arkadaşlar yukarıda sözü geçen sorunu çözmek için elimden gelen her şeyi yaptım.

+ Güç kaynağını Cooler Master 750 mwe ile güncelledim.
+ Sistemi tamamen söküp yeniden bir araya getirdim.
+ Bellekleri farklı slotlarda denedim.
+ Sıvı soğutmadan gelen pompa fanı ve radyatör fanı beslemelerinin yerlerini değiştirerek bilgisayarı açmaya çalıştım.
+ Bios'u sıfırladım.
+ Donanımları çıkararak sadece cpu ve 24 pin beslemesiyle biosu güncelledim. ( İşlemci takılı olmamasına rağmen cpu debug led yanıyordu. Bu bana anakartta sorun olduğunu düşündürdü. )

Yukarıda uyguladığım tüm yöntemler ne yazık ki olumsuz sonuçlandı. İşlemcide sorun olmasındansa anakartın sorunlu olması daha muhtemel olduğundan anakartın iade sürecini başlattım. Aynı anakart ve işlemci kombinasyonuyla yabancı kaynaklarda aynı sorunu yaşayan birçok kişiye rastladım. Birkaçıyla konuşma fırsatı buldum ve sorun genellikle anakartı değiştirmekle çözülmüş. İnşallah sorun anakartı değiştirdiğimde çözülmüş olur.

Saygılar, sevgiler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı