Yeni toplanan sistem açılmıyor

Power on yapar yapmaz fan açıp kapatma yapıp susuyorsa arıza iki yerde aranmalı.
PSU ve Anakart. Belirli bir süre ( birkaç sn ) sonra kapanıyor ve açılmıyorsa diğer bileşenler düşünülmeli. İlk on sinyalini board PSU'ya yollar. Ya yollayamıyor. Ya da PSU sıkıntılı.
Bu yorumumu tüm bileşenleri doğru şekilde montaj yaptığınız varsayarak yazıyorum.
Basit bir ön panel bağlantı hatası bile ( ki orada kısa devre var ise ) power on sinyali yollayamayabilir.

RAM'leri değiştir benim de başıma geldi.
RAM'ler sıkıntılı olsa sistem başlamaz ya da BIOS uyarı verir. Burada sistem kendini kapatarak korumaya alıyor. Sorun ya PSU kaynaklı olur ya da Anakart. Anakart olacağını pek sanmıyorum. Önce PSU'yu denemekte fayda var. Daha az uğraştırır. Kolaydan zora doğru çözüm yolu izlemek lazım.

Uzatmalı kullanıyorsan ve başka şeylerde takılıysa hepsini çıkar ya da priz değiştir dostum aynı sorun arkadaşımında başına gelmişti.

Kısa devre olmuş sanırsam. Sistem kendini kapatıyor arıza oluşmasın diye. Çok fazla zorlama. Farklı PSU ve farklı bir prizden dene sistemi açmayı. 2.Sistemim demişsin diğer sisteminin PSU'sunu tak.
sıfır alınmış parçalarda kısa devre olma söz konusu mu gerçekten üzüldüm

youtube dan technopat'ın videolarına bakarak öğrenebilirsin

Geçmiş olsun kanka. öncelikle power sw ve reset sw girişlerini bir kontrol et birde bazı anakartlar sadece hyprex ramlari tanıyor sadece ilk kurulumda farklı bir adet ram takıp dene.
ayrıca o power sw lerin takılı olan yerinin fotosunu atar mısın nasıl bağladın merak ediyorum

şuan bağlı değil tornavidayla power sw pinlerine dokundurarak deniyorum.

şuan bağlı değil tornavidayla power sw pinlerine dokundurarak deniyorum.
orada şase yapmış olabilir. bende iki gün öyle denedim meğer yanlış yerde açmaya çalışıyormuşum. dikkat et sende belki orada hata vardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…