Yeni toplanılan bilgisayarın açılmaması

bashenga

Kilopat
Arkadaşlar Prime B350-Plus anakart ile topladığım sistemde güç kablosunu takıp, anahtarı indirdiğimde anakartın LED ışıkları yanıyor ama açma tuşuna bastığımda tık yok. Bu durumda ne yapmam gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanın ön panel bağlantılarının doğru yapıldığına emin misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

- Arkadaşın belirttiği bağlantıların doğru olduğundan,
- Ramlerin doğru takıldığından,
- Kasa içi kabloların doğru bağlandığından emin misiniz?

Bir de yeni kurulan bir sistemin açılması çok uzun sürer. Ancak hiç bir tepki vermiyorsa muhtemelen kablolamada bir hata aramak gerek.

Kasanın ön panel bağlantılarının doğru yapıldığına emin misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

hocam bu videodakine benzer şeyler yaptım şimdi ekran kartı gpu ve kasa fanları çalıştı sistem açıldı. Şimdi karşılaştığım sorun ise microsoftun sitesinden hazırladığım başka bir bilgisayara aktarma flashını takıp çalıştırdığımda windowsu yükle diyorum. windows 10 s den başlayıp windows 10 proya kadar seçenek sunuyor. Seçip bikaç adım ilerleyip yükle diyince nereye yükleneceğini seçin diyor ve altta liste olması gereken yer bomboş. Sisteminde HDD yok SSD var ama sanırım hatalı bağladım ve sistem görmüyor ne yapmalıyım?

hocam bu videodakine benzer şeyler yaptım şimdi ekran kartı gpu ve kasa fanları çalıştı sistem açıldı. Şimdi karşılaştığım sorun ise microsoftun sitesinden hazırladığım başka bir bilgisayara aktarma flashını takıp çalıştırdığımda windowsu yükle diyorum. windows 10 s den başlayıp windows 10 proya kadar seçenek sunuyor. Seçip bikaç adım ilerleyip yükle diyince nereye yükleneceğini seçin diyor ve altta liste olması gereken yer bomboş. Sisteminde HDD yok SSD var ama sanırım hatalı bağladım ve sistem görmüyor ne yapmalıyım?

Bu videoya göre harddiskinizi veya SSD nizi takın.

Eğer SSD doğru bağlamışsan yeni Sisteme göre kurulum USB'si hazırlaman gerekiyor.
UEFI için GPT bölüm düzenine göre ayarlayacaksın.

hocam çok acemi olduğum için SSD ye güç kablosu takmadan bağlamışım o yüzden görmüyormuş şimdi hallettim. Teşekkürler
Eğer SSD doğru bağlamışsan yeni Sisteme göre kurulum USB'si hazırlaman gerekiyor.

hocam bu yöntemi kullanmadan microsoftun programıyla oluşturduğum kurulum diski vardı onunla kurdum sıkıntısız ilerliyor şimdi ama bu söylediğiniz şart mı?

hocam çok acemi olduğum için SSD ye güç kablosu takmadan bağlamışım o yüzden görmüyormuş şimdi hallettim. Teşekkürler

hocam bu yöntemi kullanmadan microsoftun programıyla oluşturduğum kurulum diski vardı onunla kurdum sıkıntısız ilerliyor şimdi ama bu söylediğiniz şart mı?

Değil. Kurulumunuza devam edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı