Yeni Toplanmış Bir Bilgisayara Kurulacak Programlar

Merhaba sayın Technopat Sosyal sakinleri. Bir buçuk-iki hafta içerisinde bir masaüstü bilgisayar toplayacağım. Ama ilk toplamam olduğu için ne kurulacağını bilmiyorum. Özellikle işletim sistemi olarak hangisini kurmam gerekir? Programlar neler olur? @Silinen üye hocam sizden de yorum bekliyorum.

Toplayacağım sistem:
  • GSkill 4 GB RipjawsV DDR4 2400 MHz RAM
  • GIGABYTE F2A55M-HD2 Soket FM2 DDR3 2400 Mhz Anakart
  • AMD A6 6400K Soket FM2 3.9 GHz İşlemci + HD8470D GPU APU
  • Seagate Barracuda 320 GB 7200 RPM Sata Harddisk
  • Aerocool GT Black Edition 500W Kasa
Dostum kullanışına göre değişir eğer çok silip yüklerim dersen CClaner PC'inden eksik etme tarayıcı olarak Firefox 41 öneririm az Ram yiyor ve hızlı işletim sistemide eğer iyi bir internete sahibim dersen Windows 10 güncelleme vs. Olayları için eğer yok dersen W7 W8 sen seç :D..

Başta anakartının sürücü indirme programını kur tarat ve Bios güncelle daha sonra eksik yada eski ne kadar sürücü varsa o programla hepsini güncelle. Sonra Windows güncellemesini yap. Hepsi bittikten sonra All in one runtimes, Winrar, Chrome, Daum 64Bit Potplayer, Ccleaner, Eagleget, Utorrent, Steam gibi programları kur.

• Google Chrome
  • Origin
  • Driver Booster 3 - Güncellemeler için
  • Core Temp - İşlemci sıcaklık kontrolu için
  • CCleaner
  • Specy - Sistem sıcaklık kontrolu için

Windows 10'da ASC, CCleaner gibi programlar kullanmayın aman hocam kayıt defterini kendi halinde bırakın sonra başlat menüsü, Cortana, Arama Çubuğu, Bildirimler kısmı bozuluveriyor bassanız dahi tepki vermiyor, 3 kere formatladım bunun yüzünden. [emoji17]

Ccleaner, AIDATA64, HWMonitör, TeamWiewer, VLC Media Player, Adobe Reader, Winrar, Office, Chrome. Belli başlı programlar bunlar. Ekstradan program çok ama bu tip programlar en çok ihtiyaç duyulan programlar.

Windows Update, ekran kartı sürücüsü ve anakart sürücülerini indirin yeterli. :) Tabi ki Steam, Uplay, Origin artık hangisi kullanıyorsan onları da indirmen lazım. :)

Ne olur ne olmaz Office programlarını da indirin. İnsanın ne zaman işi düşer belli olmuyor :ROFL:
Winrar ZIP arşivi ve Google Chrome, Yandex, Mozilla Firefox (artık hangisini kullanıyorsanız yada hangilerini)
Bir virüs koruma programı !
Varsa oynadığınız oyunlar,
Masaüstü arkaplan resmi (y) (Tabi gelenden hoşnutsanız ayrı..)
Driver Booster 3 (Driver güncellemesi şart.)

Her yorumunuz için tek tek teşekkürlerimi sunarım. Sistemimin sadece RAM parçası alınacak tek o kaldı :) W10 yüklemeyi planlıyorum internet hızım çok yüksek. Ama W10'da @Melih DARCAN hocamın dediği gibi o programları yüklersem problem olurmuş.

Biride demiyoki sistem uyumsuz.
Ddr3 anakarta ddr4 ram takamazsınız.

Peki hocam RAM'i almadım daha DDR3 mü alayım?

@Berk Ulutas evet DDR3 al.

Ek olarak; Bu bilgi herzaman işine yarayacaktır. DDR3 anakarta DDR3 RAM takılır. DDR4 anakarta DDR4 RAM takılır. Anakartın adının sonunda 2400 MHZ yazar. O desteklenen en yüksek RAM hızıdır. Mesela benim anakartım DDR4 2133 MHZ RAM ama ben 2400 MHZ DDR4 RAM takarsam 2133 MHZ'de çalışacak. XMP özellikli RAM'lerde ise anakart 2133 destekleyip RAM 2666 desteklediğini varsayalım. RAM 2666 MHZ'de çalışacaktır XMP sayesinde.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı