İyi forumlar arkadaşlar. Yeni sistem topluyorum bugun parcalarimin cogu geldigi için (SSD haric) kasayi toplayim dedim. Her seyi dogru yere taktigima eminim. İlk basta kasa gayet normal bir şekilde calisti, fanlar donuyor LED'ler yaniyor falan sonra fotoğraftaki gordugunuz kısmı kopuk gordum. Kasayi ileri geri yaparken sanirim kopmus. Acma tusuna basıyorum kimse yok. Kabloyu takip ediyorum zaten ucu da kopuktu. Kablonun bir ucu acma tusuna gidiyor ama zaten kopuk dedigim yerde orasi acma tusuna bagli değildi çalışıyordu kasa. Acma tusunun pini takili olmasi gerektiği yerde yani ben anlam veremedim şu an. Bu kasa niye acilmiyor? Bu kopan kablo ile bir bağlantida kuramadim farkli olan bir bu durum vardi o yuzden anlattim.
Molex kablosunun kopması sistemin açılması için engel değil fakat ilk attığınız fotoğraftaki beyaz ve yeşil kablo kopmuş. Sanırım power tuşunun kabloları.
Molex kablosunun kopması sistemin açılması için engel değil fakat ilk attığınız fotoğraftaki beyaz ve yeşil kablo kopmuş. Sanırım power tuşunun kabloları.
Molex kablosu zaten attıgım tüm fotolar. 2li gidiyor kablo normalde açma kapamaya doğru geldimi 4 e ayrılıyor biri led anladıgım karadıyla diğerinin ne işlevi oldugunu bilmiyorum o zaten kopuktu yani
Psu mu bozuk acaba dicem çok eski ama ilk topladıgımda gayette iyi çalıştı anlam veremedim pek doğrusu. Kısa devre yaparak açmaya çalıştım power sw soketinin oldugu yere tornavida değdirdim bi açılır gibi oldu ama açılmadı.
Hocam belki psu sisteme yetersiz kalıyordur. Sisteminizi tüm parçalarını atabilir misiniz? Kasanın içindeki fan sayısına kadar detaylı olursa iyi olur.
300 lük başka bir power buldum birinden gidip sistemi çalıştırıyor sanırım benim power rahmetli olmuş : Durum böyle olunca şuan power almam gerekiyor. Power Supply Unit Calculator - PSU Calculator - PC Builds bu siteden ölçüm bu şekilde. Sanırım 400 lük power bana yeticektir düşüncesindeyim.
Intel Core i3-10100F
CPU (Processor)
1
65 W
65 W
2. AMD Radeon RX 560
GPU (Graphic card)
1
80 W
80 W
3. Desktop MBO
Motherboard