Yeni Toplanmış Sistem Açılmıyorsa Montaj Yanlış Yapılmış Olabilir mi?

Konuyla alakasız ama birkaç yerde de görmüştüm. Kime deniyor bu 'bakkal'?
İşten anlamayan/az anlayan ama herşeyi biliyormuş gibi anlatan insan. Yani sözde mahalle bakkalının her olaya söz söylemesi, müdahale etmesi gibi.
Ben bilgisayar montajımı kendim yaptım. Yalnız montajdan sonra açılmadı. Sonra ben de bilgisayarcıya götürdüm adam bana anakart soketi ve PCU soketini zorlamışsın, RAM'leri ters takmışsın dedi, ki bu mümkün değil zaten ters taksam bahsettiği hiçbiri girmez. Servise gönder dediler acaba başka bir bilgisayarcıya gösteriyi mi yoksa servise mi yollayayım? O gelene kadar anakartım ile idare ederim. Anakart modelim: MSI Z390 MAG Tomahawk
Belki de doğru yaptın herşeyi ama kasanın anakart bağlantısını yanlış yapmış da olabilirsin yada güç bağlantıları da olabilir. Hatta arkadaş demiş yukarıda, kasanın tuşları bozuk olursa zaten çalışmaz. Kasanın ve güç kaynağının çalıştığına emin olun, bağlantıları da kontrol edin.

Öncelikle umarım bakkala denk gelmemişsinizdir.
Bellekleri ters takmanız mümkün değil bunu yapmış olsaydınız elinizde mutlaka kırık bir donanım olurdu. CPU Soketini zorlamak olabilir ancak işlemci Intel ise, çünkü pinler anakart üstünde ve kolayca zarar görebilirler. AMD işlemci ise zaten hissetmen gerekir zira pinler işlemci üstünde ve yamulduğunu, kırıldığını açıkca gözlemleyebilirsin ki seninkisi Intel işlemci bu durumda anakart pinlerini yamultmuş veya kırmış olabilirsin, bu da maalesef ki kullanıcı hatası bu nedenle servisin yapacağını sanmam eğer sorun bu ise.

Montaj esnasında güç bağlantı noktalarını, eksik veya yapmayı unuttuğunuz bir şey olabilir. Gözden geçirin.
Yok ya adama gösterdim başında durmadım ama eksik parça yoktu yani. Anakart fotoğrafını çekmiştim verirken o yüzden alınca da baktım adamında tam olarak dediği bu anakart pinleri yanlış takmışsın dedi cpu zorladı ama anakart pini zorlamadan girdi yani anlamadım yollayacağım bir servise bakalım o zaman belli olur eğer yanmadıysa neden açılmamıştır ?
Büyük ihtimalle power led'i yanlış taktın. :D
anakartın talimatlarına göre taktım - + ayarlıyıp

Yok ya adama gösterdim başında durmadım ama eksik parça yoktu yani. Anakart fotoğrafını çekmiştim verirken o yüzden alınca da baktım adamında tam olarak dediği bu anakart pinleri yanlış takmışsın dedi cpu zorladı ama anakart pini zorlamadan girdi yani anlamadım yollayacağım bir servise bakalım o zaman belli olur eğer yanmadıysa neden açılmamıştır ?

anakartın talimatlarına göre taktım - + ayarlıyıp

İşlemciyi nazikçe söküp bakın bakalım soket içerisindeki pinlerde yamukluk veya eksiklik var mı?
Zaten direkt olarak göze çarpacaktır, eğer yamuksa ince bir iğne yardımıyla kırmadan düzeltmeyi deneyebilirsiniz, kırık var ise geçmiş olsun. Çünkü sorun bu ise kullanıcı hatası sayılır ve servis ilgilenmez aynen geri alırsınız.

Ram'i ters takmışsın ne alaka.
Psu kontrol edin işlemci pinlerine dikkatlice bakın yamulduysa geçmiş olsun.
Donanımlar nasıl takılır videoları izleyin.
Vidaladığın vidaları çok fazla sıkma.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı