Yeni yıl zamını almadan işten ayrılmak

brkclsn

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,

2024 20 şubat tarihinde girdiğim iş yerimden kendi isteğimle ayrılmak istiyorum. Şubatın sonu itibarıyla hala alacağımız maaş zam oranını bilmiyoruz. Benim burada alacağım ilk maaş zammı olacaktı ama iş arkadaşlarım her sene böyle yapıldığını, Mart ortasında ve mart sonunda olmak üzere de 1. ve 2. aydaki hak etmiş olduğumuz zamlı maaşımızın farklarını 2 taksitle ödendiği söylendi. (ocak ve şubat ayında zamsız şekilde ödeme aldık).

Şimdi bu bilgilendirmeden sonraki asıl sorum: Ben şubat sonu ayrılacağımı bildirmiştim. Ancak çalışma arkadaşlarım en azından mart ortasına kadar kal ki 2 ayının maaş farkını al diyorlar. Ancak bana çok saçma geliyor. Daha iyi bir teklif aldığım için ayrılacağım. Eğer 15 gün daha zaman istersem diğer işverene uygun olmayacak. Çalıştığım firma alanında Türkiye'nin en büyük 3 firmasından birisidir muhtemelen. Bu sebeple mutlaka bu iş başlarına iş açmasın diye sözleşmeye koyduklarını düşünüyorum yoksa illaki bunlarla ilgili sorunlar yaşarlardı bu zamana kadar. Sonuçta ben yeni yılda 2 ayımı tamamlamış olarak ayrılacağım ve zam yapılmış ücretim üzerinden kazanç sağlamam gerekirdi.

Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim? Daha önce benzer durum yaşayan varsa tecrübelerini aktarırsa sevinirim. Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı