Yeniden başlatma sonrası geç açılma

canerky.art

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Merhabalar, sistemi tamamen kapatıp açtığımda hızlı açılıyor fakat yeniden başlatma yaptığımda kullanıcı hesabı seçme yerinde bekletiyor yuvarlak daire dönüyor, klavye ışıkları yandığı zaman açılıyor ve masaüstü geliyor. Yani tamamen kapatıp açtığımda klavye ışıkları hızlıca yanıp o ekranı hızlıca geçiyor ve sistem hızlı açılıyor. Bu neden oluyor? Nasıl düzeltebilirim?

Merhabalar, sistemi tamamen kapatıp açtığımda hızlı açılıyor fakat yeniden başlatma yaptığımda kullanıcı hesabı seçme yerinde bekletiyor yuvarlak daire dönüyor, klavye ışıkları yandığı zaman açılıyor ve masaüstü geliyor. Yani tamamen kapatıp açtığımda klavye ışıkları hızlıca yanıp o ekranı hızlıca geçiyor ve sistem hızlı açılıyor. Bu neden oluyor? Nasıl düzeltebilirim?
Normal bir durum. Sorun yok yeniden başlatmada bilgisayar, kapalı durumdayken açamaya göre geç açılır.

Windows 10 sürümü kaç?
Sürüm 1909.
Normal bir durum. Sorun yok yeniden başlatmada bilgisayar, kapalı durumdayken açamaya göre geç açılır.
Önceden bunu yaşamıyordum sanki ya öyle hatırlıyorum.
Hızlı başlatma özelliği yeniden başlatmalarda geçerli olmadığı için, yavaş açılır.
Sadece yeniden başlatmada oluyor bu zaten. Kapalı konumdayken açtığım anda 10 saniye sürmeden masaüstü geliyor.

Windows 10'u ben çözemediğim için işletim sistemi değiştirdim.

Çok garip bir işletim sistemi. SSD yokken yağ gibi çalışıyordu, SSD taktık donmalardan tutup, optimizasyon problemlerine kadar bir çok problem oluşturdu. Bunların birisi senin sorunun. Halbuki tam tersi olması gerekmez miydi?

İlk versiyonlarını kurunca yağ gibi akıyor, fakat son versiyonlarını kurunca saçma problemler oluşturuyor. Güncelleme getirdikleri zaman test etmeden mi yayımlıyorlar ne yapıyorlar anlamadım ki. Eğer geri dönersem son güncellemenin bir önceki versiyonunu kurmaya gayret edeceğim.

Bu arada sıfırlayarak büyük ihtimal kurtulursun bu sorundan.

Problemin nededini buldum. USB WiFi kullanıyorum ve bunu kasanın önünde ki USB girişine takıyordum. Ordan çıkarıp direkt anakart girişi kısmındaki USB 3.0 girişinden birine takınca düzeldi. Sistem açılışında bekletme olmadan hızlıca açılıyor. Fakat yine arka tarafta ki USB 3.1 girişine takınca aynı sorunu gene yaşadım. Biraz karmaşık bir durum anlam veremedim. USB WiFi kutusunun üstünde USB 2.0 yazıyor. Biri açıklayabilir mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı