Yerel disk (C) depolama alanı nasıl açılır?

kayra_avakado2

Picopat
Katılım
10 Mart 2021
Mesajlar
79
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, yerel diskte 87 GB kaldı öyle hatırlıyorum. Nasıl yer açarım ya da nasıl bir tane daha sürücü açarım?

Ekran Alıntısı.PNG


Ekran Alıntısı.PNG


Ekran Alıntısı.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ya oynamadığın oyunları vb sileceksin ya da yeni hard disk veya SSD alacaksın yapacak bir şey yok :(
 
C diskine sağ tıkla özellikler de. Disk temizleye bas dosyaları tarasın. Açılan yerden sistem dosyalarını temizleye bas. Bekle biraz sonra açılan yerden bütün tikleri işaretle büyük oranda yer açar.
 
C diskine sağ tıkla özellikler de. Disk temizleye bas dosyaları tarasın. Açılan yerden sistem dosyalarını temizleye bas. Bekle biraz sonra açılan yerden bütün tikleri işaretle büyük oranda yer açar.

Aynı zamanda temp dosyaları da temizlenebilir.
 
avg tuneup yükle,ccleanerda iş görür.Windows'un disk temizlemede iş görür ama eski windows sürümlerini geri yüklemeleri sileceğini düşünmüyorum.
 
Yeni sürücüden kastınız sanırım yeni bir boş alan miktarı ise bunun için SSD veyahut HDD takviyesi yapmanız gerekir. Eğer elinizdeki sürüyü bölmeyi kast ediyorsanız, ki bu size fazladan alan kazandırmaz 100GB boş alan varsa 50GB boş alana sahip bir D sürücüsü oluşturabilirsiniz lakin C diskindeki 100GB´da 50GB´a düşer basit bir anlatımla. İkinci yazdığım muhtemelen istediğiniz bir şey değil. Mevcut boş alanınızı ise indirilenler klasörünü, belgelerim klasörünü ve geri dönüşüm kutusunu kontrol ederek arttırmayı deneyebilirsiniz. Ayrıyeten bilgisayarınızda gereksiz yüklü olan programları Program Ekle veya Kaldır´dan kontrol edip bulup silerek yine alan kazanabilirsiniz. Bunun haricinde Windows´un güncelleme sonrası bırakmış olduğu yedek klasörü gibi bir şey var tanımından tam emin değilim ama çok yüksek boyutlara ulaşabiliyor. Onu temizleyebilirsiniz. C diskinin içerisinde "windows.old" adıyla duruyor bende genelde. Muhtemelen sizde de aynıdır. Dikkat edin "windows" klasörü değil, "windows.old" klasörü! Bunun yanında Technopat Sosyal´de bulunan diğer kullanıcıların açmış olduğu "Bilgisayar Temizliği" konularını ziyaret edebilirisinz örneğin: Rehber: Windows genel sistem temizliği nasıl yapılır? (Programsız)
 
Merhabalar Arkadaşlar benden başka konu açmak istemedim. Daire içine aldığım disk 1 kısmı 111 gb ve genişlemiyor. Üstte yer alan disk0 kısmı ise 1tb ve genişletme ve küçültmede sıkıntı olmuyor. Bütün oyun ve programları üstekilerin içine yüklememe rağmen c diski doluyor ve sıkıntı yaşıyorum. C diskinin 111 gb olması anormal değil mi, bu disk ssd mi yoksa. pek anlamadığım için soruyorum. yardımlarınızı bekliyorum
 

Dosya Ekleri

  • c sürücüsü.jpg
    c sürücüsü.jpg
    212,4 KB · Görüntüleme: 91

Yeni konular

Geri
Yukarı