Çözüldü Yerel disk C kendi kendine doluyor

• Konuyu başlatan TLM
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 2.353
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TLM

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, C diskim kendi kendine doluyor. Kaspersky ile tarama yaptım virüs bulmadı. TreeSize ile hangi dosyanın şiltiğine baktığımda System volume information dosyasının boyutunun arttığını gördüm. Kaspersky bir virüsü tespit edememiş olabilir mi? Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Durum devam ediyor. Geri yükleme noktasını dilip tümüyle kapattığımda bir miktar yer açıldı ancak bu sefer de sistem C diskindeki sistem dosyasının boyutu artmış gözüküyor solucan girmiş olabilir mi?(Kaspersky bir tehdit bulmadı) bilgisayarı 2-3 gün önce Windows'un kendi sunduğu imkanlarla formatladım(temiz kurulum değil).

Windows klasörünün son durumu bu ve artmaya devam ediyor.

Hocam siz en iyisi temiz format atın.
ISO dosyası: Windows 10 22H2 ISO
Rufus: Rufus

1- bu linkten ISO dosyasını indirin.
2-Rufus ile flash belleğinize (minimum 8 GB) ISO dosyasını yazdırın.
3-BIOS'a girin ve boot menüsünden önyüklemeyi flash bellek olarak seçin.
4-bilgisayarı flash bellekten başlattıktan sonra kurulum ekranında Shift+F10 yapın ve CMD ekranına şu komutları girin.
Diskpart.
List disk.
diskinizin numarasını öğrenin, çoğunda 0 olarak yazılı.
1680797756740.png

Ardıdan select disk boşluk (diskiniz numarası) yazın. Örnek (select disk 0)
Ve clean komudu yazın.
Ardıdan ise exit yazarak diskden çıkış yapın.
CMD ekranını kapatıp. C diskine Windows'u kurun.
Hayırlı olsun.
Bendede aynı problem var malwarebytes ile tarama yaptım fakat birşey çıkmadı Windows11 kullanıyorsanız hata olabilir yeni güncellemede düzeltilir belki

Arkadaşlar merhaba, C diskim kendi kendine doluyor. Kaspersky ile tarama yaptım virüs bulmadı. TreeSize ile hangi dosyanın şiltiğine baktığımda System volume information dosyasının boyutunun arttığını gördüm. Kaspersky bir virüsü tespit edememiş olabilir mi? Yardımlarınızı bekliyorum.

Anladığım kadarıyla galiba bilgisayar geri yükleme noktası oluşturuyor yedeklemeleri de System volume information klasörüne atıyor.

Anladığım kadarıyla galiba bilgisayar geri yükleme noktası oluşturuyor yedeklemeleri de System volume information klasörüne atıyor.
Eğer bu dosya çok fazla alan kaplıyorsa, sistem ayarlarından geri yüklemeye ayrılan alanı azaltabilirsiniz. Eğer bu klasörü görmek sizi rahatsız ediyorsa, gizli dosya ve klasörlerin görünürlüğünü kapatabilirsiniz. Ancak ne olursa olsun, bu dosyayı kalıcı olarak silmeniz mümkün değildir, hiçbir şekilde tavsiye edilmez.

Eğer bu dosya çok fazla alan kaplıyorsa, sistem ayarlarından geri yüklemeye ayrılan alanı azaltabilirsiniz. Eğer bu klasörü görmek sizi rahatsız ediyorsa, gizli dosya ve klasörlerin görünürlüğünü kapatabilirsiniz. Ancak ne olursa olsun, bu dosyayı kalıcı olarak silmeniz mümkün değildir, hiçbir şekilde tavsiye edilmez.

System volume information dosyasının boyutu 2 GB civarı ama benim bilgisayarımda şu an aşağı yukarı 20 GB'lık bir kayıp var.

System volume information dosyasının boyutu 2 GB civarı ama benim bilgisayarımda şu an aşağı yukarı 20 GB'lık bir kayıp var.

Sistemimi aşan bir oyun oynuyorum oyununmin sistem gereksinimlerinde 8 GB RAM istiyor ben 4 GB RAM ile oynuyorum RAM'in yetmediği yerde SSD devreye girip çıkmamış olabilir mi?

Ne kadar değiştirir ama bilmiyorum temp'i temizlemek iyi olabilir.
1-) Windows tuşu+R
2-) %temp% yazın (% işaretleri dahil)
3-) Hepsini seçip silin silinmeyenler bırakın.

Bu kadar ve oyuna rami yetmediği için ssdye devrettiğini düşünüyorsan oyunu kapattığın zaman durum devam ediyor mu?

Ne kadar değiştirir ama bilmiyorum Temp'i temizlemek iyi olabilir.
1-) Windows tuşu+r
2-) %temp% yazın (% işaretleri dahil)
3-) hepsini seçip silin silinmeyenler bırakın.

Bu kadar ve oyuna RAM'i yetmediği için SSD'ye devrettiğini düşünüyorsan oyunu kapattığın zaman durum devam ediyor mu?

Durum devam ediyor. Geri yükleme noktasını dilip tümüyle kapattığımda bir miktar yer açıldı ancak bu sefer de sistem C diskindeki sistem dosyasının boyutu artmış gözüküyor solucan girmiş olabilir mi?(Kaspersky bir tehdit bulmadı) bilgisayarı 2-3 gün önce Windows'un kendi sunduğu imkanlarla formatladım(temiz kurulum değil).

Dosya Ekleri

• 8CD4D0A4-9A90-496C-AA85-ACD2A57383CA.jpeg
    8CD4D0A4-9A90-496C-AA85-ACD2A57383CA.jpeg
    198,6 KB · Görüntüleme: 63
  • 4E6DCAAA-4BFF-4317-A87C-A6EB831F9555.jpeg
    4E6DCAAA-4BFF-4317-A87C-A6EB831F9555.jpeg
    209,1 KB · Görüntüleme: 76
  • 4B578F45-5D8D-4AC7-8F9C-9439C662E439.jpeg
    4B578F45-5D8D-4AC7-8F9C-9439C662E439.jpeg
    177,6 KB · Görüntüleme: 46
  • 995EDCE7-C72D-47CD-B51D-DFE4AB4223C9.jpeg
    995EDCE7-C72D-47CD-B51D-DFE4AB4223C9.jpeg
    200,7 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleme:

4-bilgisayarı flash bellekten başlattıktan sonra kurulum ekranında Shift+F10 yapın ve CMD ekranına şu komutları girin.
Diskpart.
List disk.
diskinizin numarasını öğrenin, çoğunda 0 olarak yazılı.
1680797756740.png

Ve clean komudu yazın.
Hayırlı olsun.

Çözüm

Diskpart.
List disk.
Diskinizin numarasını öğrenin, çoğunda 0 olarak yazılı.Eki Görüntüle 1729676

Ve clean komudu yazın.
Hayırlı olsun.

Diskpart.
List disk.
Diskinizin numarasını öğrenin, çoğunda 0 olarak yazılı.Eki Görüntüle 1729676

Ve clean komudu yazın.
Hayırlı olsun.

Temiz formatı video falan izleyip atarım da Windows 10 anahtarı isteyecek benden benim bilgisayarımdaki Windows 10 anahtarını nasıl etkinleştirebilirim tekrar?

Temiz kurulum yaptım düzeldi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı