Yerel disk C'den alan gidiyor

Masaüstü, indirilenler, güncelleştirme dosyaları, temp dosyaları gibi daha bir sürü ismini sayamayacağım şey C içersine depolanır default olarak. Bu yüzdendir büyük ihtimal. Disk temizleme yaparak gereksiz dosyaların silinmesini sağlayabilirsiniz.
 
Yeni bir kasa aldım 480 GB netac SSD var içinde. 1 saat önce 305 GB boşken şu an 302 GB nedeni ne olabilir?
Winrar'dan bir dosya çıkarırken o çıkardığınız dosya boyutu kadar dosya C:\Windows\temp veya
C:\Users\PC\AppData\Local\Temp yollarına kayıt edilir. Onları silerseniz yer açılır. Daha dün denedim ve oldu.
 

Dikkatlice okuyarak deneyin. Sistem dosyalarını temizle demeye dikkat ediniz.

1602161430167.png

Ayrıca Sistem > Gelişmiş sistem ayarları > sistem koruması altında diskinizi seçip yapılandır dediğinizde bu kullanım alanını yönetebiliyorsunuz.

1602161502998.png
 
WinRAR'dan bir dosya çıkarırken o çıkardığınız dosya boyutu kadar dosya C:\Windows\temp veya.
C:\Users\PC\AppData\Local\Temp yollarına kayıt edilir. Onları silerseniz yer açılır. Daha dün denedim ve oldu.

Tempteki dosyaları vs sildiğimizde PC'nin bir süre yavaşladığına şahit olmuştum daha önceki zamanlarda.Prefecth dosyasında vsde aynı şekilde.
Yoksa bir bilgisayar virüsü mü?

Kaspersky ile tam tarama yaptınız mı?
Hayır tarama yapmadım,bana Instagram üzerinden ulaşma şansın var mı?
 
Benim dediğim yöntemi denediniz mi? Diskteki alan değişiminin sebebi genelde bu oluyor. Hemen virüs diye düşünmeyin.

Bunun sebebi de güncelleme ön belleklerini silmemesi. Bu tarz basit araçları kullanmaktan çekinmeyin. Bu araçlar Windows'un kendi içinde olan araçlar. Hemen 3. parti yazılımlara da yönelmeyin.

Virüs programları bir virüs gibi tüm bilgisayarınızı ele geçiriyor. Sürekli olarak kaynakları kullanıyor arka planda.
 
Yoksa bir bilgisayar virüsü mü?

Kaspersky ile tam tarama yaptınız mı?
Hayır tarama yapmadım,bana Instagram üzerinden ulaşma şansın var mı?
Benim dediğim yöntemi denediniz mi? Diskteki alan değişiminin sebebi genelde bu oluyor. Hemen virüs diye düşünmeyin.
İlk söylediğini biliyorum kanka yıllardır yaptığım bir şey zaten. Virüs olacağını da pek sanmıyorum içinde 2-3 oyun vardır ve hepsi steam epic games tarzı platformlardan indirildi. 2.söylediğini pek anlayamadım.
 
İlk söylediğimde Sistem dosyalarını temizle demezsen hiçbir işe yaramaz. İki kere disk seçimi yapacaksın buna dikkat ettin değil mi?

İkinci dediğimde sistem geri yükleme noktasının diskte en fazla ne kadar alan kullanacağını yönetiyorsun.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı