Yerel disk F nasıl geri getirilir?

varal

Centipat
Daha fazla  
Yerel disk F bu şekilde kayboldu, içinde bazı oyunlar vardı, başka ne olduğunu bilmediğimden silinmesinden korkuyorum. Denetim yapılamıyor. Biçimlendirme ilk başta yapılmıyordu şimdi de silinecek diyor. Silmeden kurtarmamın yolu var mı?

Dosya Ekleri

• 1694817467870.png
    9,6 KB · Görüntüleme: 60

Arkadaşın attığı programı dene olmazsa bununla denersin;

Buradan diske ulaşabilirsen tekrar harf ataması falan yapmayı dene.

Raw olup olmadığına bak , eğer raw ise linux ve mc os dışında silmeden formatlamadan şansın yok denecek kadar az.

Bir videodan kurtarma programı görüp indirdim, programda dosyalar görünüyor ama kurtarmak için para istiyor, üstte atılan program sürekli hata verip kapanıyor. Senin attığında ise kurtarmanın nasıl yapılacağını göremedim, harf ataması yaptım ama bir şey değişmedi. Ücretsiz kurtarma programı önerirseniz çok iyi olur.

Hocam Rufus ile dener misin bir normalde CMD uzerinden yapilmasi gerekiyor ama Rufus bunu otomatik kendi hallediyor diye biliyorum. Illa Rufus olmasina da gerek yok herhangi bir USB hazirlama programi isini gorur

Hocam CMD üzerinden kolay bir şekilde yapabilirsiniz ilk önce CMD'yi yönetici olarak başlatın ardından "diskpart" yazın hemen ardından "list disk" yazın F diskini bulun sayısı ne ise ardından örneğin select disk 1 veya select disk 0 gibi diski seçtikten sonra clean yazın bu kadar bu konu neden bu kadar uzamış doğrusu anlamadım

Not: Hocam bu gösterdiğim yol verilerin tamamını yok edecektir zaten bu gösterdiğim yol dışında verilerin kurtarılma şansı yok gibi.

Son düzenleme:

Rufus kullan. Veya Win USB hazırla oradan format at. Denetim Masası'ndan diskler kısmına girip SS at.

Chkdsk komutunu deneyin disk RAW olmuşsa yüksek ihtimal düzelir.

Komut istemini yönetici olarak çalıştırın ve sırasıyla aşagıdakileri uygulayın.
DISKPART
list disk
select disk 3 (Disk numarasını List disk yazarken göreceksiniz kaç yazıyorsa öyle yazın.)
clean
convert mbr (diskiniz halihazırda mbr ise, buraya gpt yazabilirsiniz.)
create partition primary
format quick fs=ntfs
exit
exit
(iki defa exit yazdım; biri diskparttan çıkacak, diğeri cmd den çıkacak.)
Saygılarımla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…