Merhaba,
Benim 2 tane yerel diskim var, biri C, diğeri de D. Yerel disk C'de Windows kurulu 74 GB vermiştim, yerel disk D'de oyunlarım ve programlarım kurulu. Ben bir tane daha disk oluşturacağım da nasıl oluşturabilirim? Zararı var mıdır? Ben oluşturduğumda ISO olarak oluşturuyordu, yani PC açıldığında ISO'ya tıklamam gerekiyordu, öyler açıyordu ama ben bunlar gibi sabit kalmasını istiyorum.
Tamam ama neden? Oyunlarınızı ve programlarınızı "Oyunlar" ve "Programlar" üst klasörlerinde toplayabilirsiniz düzenli olması açısından.
Dediğiniz işlem Windows'un Disk Yönetimi'nde yapılıyor muydu hatırlamıyorum. Yapılmıyorsa "MiniTool Partition Wizard" gibi uygulamalar ile halledebilirsiniz.
Neden bir tane daha oluşturmak istiyorsunuz? İsterseniz D diskinin alanından alıp C diskini genişletebilirsiniz. Veya ordan kıstığınız kadar yeni disk oluşturabilirsiniz. Bu işlemi Paragon Partition Manager veya başka program ile yapabilirsiniz. C diskinde boş yer kalsın biraz. Yani orayı biraz genişletin.
Aklımda iki şey var, biri şu; var olanlar bölsem olur mu? İkincisi de şu; sadece yerel disk C kalsa, yerel disk D silsem tek disk olsa hem bölmek iyi değil tam olsun.
Tamam ama neden? Oyunlarınızı ve programlarınızı "Oyunlar" ve "Programlar" üst klasörlerinde toplayabilirsiniz düzenli olması açısından.
Dediğiniz işlem Windows'un Disk Yönetimi'nde yapılıyor muydu hatırlamıyorum. Yapılmıyorsa "MiniTool Partition Wizard" gibi uygulamalar ile halledebilirsiniz.