Çözüldü Yerel disk oluşturmalı mıyım?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba,
Benim 2 tane yerel diskim var, biri C, diğeri de D. Yerel disk C'de Windows kurulu 74 GB vermiştim, yerel disk D'de oyunlarım ve programlarım kurulu. Ben bir tane daha disk oluşturacağım da nasıl oluşturabilirim? Zararı var mıdır? Ben oluşturduğumda ISO olarak oluşturuyordu, yani PC açıldığında ISO'ya tıklamam gerekiyordu, öyler açıyordu ama ben bunlar gibi sabit kalmasını istiyorum.

1599908533348.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Neden böyle işlem yapıyorum? Benim D'de hem oyunlar hem de programlar yüklü, ben ayırmak istiyorum mesela D'de oyunlar, e de programlar olsun.
Tamam ama neden? Oyunlarınızı ve programlarınızı "Oyunlar" ve "Programlar" üst klasörlerinde toplayabilirsiniz düzenli olması açısından.
Dediğiniz işlem Windows'un Disk Yönetimi'nde yapılıyor muydu hatırlamıyorum. Yapılmıyorsa "MiniTool Partition Wizard" gibi uygulamalar ile halledebilirsiniz.
Neden bir tane daha oluşturmak istiyorsunuz? İsterseniz D diskinin alanından alıp C diskini genişletebilirsiniz. Veya ordan kıstığınız kadar yeni disk oluşturabilirsiniz. Bu işlemi Paragon Partition Manager veya başka program ile yapabilirsiniz. C diskinde boş yer kalsın biraz. Yani orayı biraz genişletin.

Var olanları bölebilirsiniz. Tek disk olarak da kullanabilirsiniz. Ama ben, niye böyle bir işlem yapmak istediğinizi anlamadım.

Neden böyle işlem yapıyorum? Benim D'de hem oyunlar hem de programlar yüklü, ben ayırmak istiyorum mesela D'de oyunlar, e de programlar olsun.

Tamam ama neden? Oyunlarınızı ve programlarınızı "Oyunlar" ve "Programlar" üst klasörlerinde toplayabilirsiniz düzenli olması açısından.
Dediğiniz işlem Windows'un Disk Yönetimi'nde yapılıyor muydu hatırlamıyorum. Yapılmıyorsa "MiniTool Partition Wizard" gibi uygulamalar ile halledebilirsiniz.

Çözüm
Tamam ama neden? Oyunlarınızı ve programlarınızı "oyunlar" ve "programlar" üst klasörlerinde toplayabilirsiniz düzenli olması açısından.

Dediğini yapıyorum teşekkürler, eğer böyle yaparak yer açılır mı? Amacım yer açmak.

119207275_353880909132295_6556459224843878568_n.png

İlk hali böyle idi, temizledikten sonra temizlendi güzel oldu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı