Yerel Disk tamamen dolarsa ne olur?

Katılım
16 Kasım 2018
Mesajlar
10.792
Makaleler
15
Çözümler
62
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
TruckersMP oynuyordum ve doğal olarak yaşanabilecek kazalar için dash-cam kullanır gibi OBS'yi kullanıyordum. Ara ara drop yiyordum ama sebebini tam anlamamıştım. En sonunda arkaplanda bir Windows uyarı sesi gelince ne olduğuna bakmak istedim ve neye uğradığımı şaşırdım.

Yerel Diskimde boş alan kelimenin tam anlamıyla sıfır olmuş ve doluluk barı gitmiş, Windows'un ya da OBS'nin diskin bu kadar dolmasına izin vermesini beklemiyordum.

1714318376293.png


Peki bilgisayar bu noktaya geldiğinde ne yapıyor? *Deneyip görmek istemedim. :D

1714318407663.png
 
Truckers MP oynuyordum ve doğal olarak yaşanabilecek kazalar için dash-cam kullanır gibi OBS'yi kullanıyordum. Ara ara drop yiyordum ama sebebini tam anlamamıştım. En sonunda arka planda bir Windows uyarı sesi gelince ne olduğuna bakmak istedim ve neye uğradığımı şaşırdım.

Yerel diskimde boş alan kelimenin tam anlamıyla sıfır olmuş ve doluluk barı gitmiş, Windows'un ya da OBS'nin diskin bu kadar dolmasına izin vermesini beklemiyordum.

Eki Görüntüle 2181021

Peki bilgisayar bu noktaya geldiğinde ne yapıyor? *deneyip görmek istemedim. :D

Eki Görüntüle 2181024

Dosya aktaramazsınız. Oyun indiremezsiniz ve size çoğunlukla uyarı gelecektir.
 
Programların verilerini RAM'ler üstleniyor. Aynı şey çalışır durumda olan SSD'yi sökerken de geçerli. SSD olmadığı için RAM'lar veri kaydetmeye başlıyor. SSD yoksa bilgisayar eninde sonunda kapanıyor tabi ancak sizinki dolduğu için C diskinde bir işlem yapamazsınız. Ancak programların verilerini genelde SSD değil RAM'lar üstlendiği için Programlar RAM'ın desteğiyle çalışmaya devam eder. 1 TB'ı doldurmak büyük başarı windows.old, %temp%, temp silerek alanı açabileceğinizi düşünüyorum.
 
Günümüz oyunlarının kapladığı boyut ve kaydettiğim oyun klipleri sağolsun.

Bu sadece ETS 2 kliplerim:

Eki Görüntüle 2181092
Alan açabildiniz mi? Keşke ETS 2'yi bende zevk alarak oynayabilseydim. Bir ben zevk alamıyorum formattan beridir yüklemeye üşeniyorum. En son arkadan çarptılar 1 hafta ban yemiştim. O admine de buradan selam olsun
 
Been 5 yıl boyunca Intel 520 ile oynadım. Berbat bir deneyimdi, RX 6600 sistem almamla rahatladım.



ETS 2'de o kadar fazla kural ihlali gördüm ki subreddit kurdum.
Bu tür kaza videolarını seviyorum. Ekmek çıktı şu an bana. Bende eylül ayında RX 6600 sistem aldım. 20 fpsden full grafik 165 FPS/165 Hz geçtim lakin zevki çıkmamaya başladı umarım scs tır değil tırcı simülatörü olarak geliştirmeye devam eder. Tüm hikâye oyunlarını bitirdiğim için geceleri bi hevesle girip 2 3 şarkı sonrası park edip çıkıyorum. Kodlu tır önerir misiniz? Onu kodlamakla vakit geçireyim en azından.
 

Geri
Yukarı