Yerel Diskler Kayboluyor

Makaleler
30
Yer
Hell
4 tane depolama birimi var.
  • M2 SSD'de Windows kurulu.
  • 240 GB SATA SSD.
  • 120 GB SATA SSD.
  • 1 TB HDD.
Ara sıra yerel disk çıkarıldı(ya da takıldı) hatası sağ alt tarafta beliriyor. Bazen bilgisayarıma baktığımda hatayı vermesine rağmen hepsi gözüküyor bazen M2 SSD ve HDD kalıyor bazen de bir tane SATA SSD kayboluyor. 1809 sürümünde de böyle idi 1903'de de böyle. 3 SATA depolama birimi, SATA 4, 5 , 6 portlarına bağlıydı. Dün akşam 1, 2 ,3'e taşıdım ve bir kez hata verdi yerel disk F kayboldu diye. Ardından hemen bilgisayarıma baktım, hepsi yerinde duruyordu. İntel RST yüklüydü onda da böyleydi.
BIOS ve Windows güncel.
Mesela yerel disk F takıldı dedikten sonra üstüne tıklıyorum ve bana sanki flash bellek takmışım gibi seçenekler sunuyor. Dosyaları görüntülemek için tıklayın gibisinden.
Böyle olunca disk(ler) disk yöneticisinde ve aygıt yöneticisinde de görünmüyor.
Böyle oluyor. Oyundayım mesela şu an.

1 - 2 dakika masaüstünde durunca HDD geldi ama diğer SSD hala kayıp.

Son düzenleme:
Diskleri keşke başka cihazda deneyebilsem. Fakat bu şekilde sorunun PSU'da mı yoksa anakart SATA portlarında mı olduğunu nasıl anlayacağız? Stress testi yaptım 10 dakika boyunca. Test ortasında falan 2 disk kayboldu. Rastgele mi kayboldu yoksa test ile mi alakalı bilemedim. Aynı event id olay görüntüleyicisinde vardı. Şimdi bir tanesi HDD(F) takıldı diye geri geldi
Gerçekten çok can sıkıcı.

Daha önce söylediğim gibi controllerınız up/down olmakta gidip geliyor yani.
Usb disk kutunuz var ise birde onunla deneyin isterseniz.

Daha önce söylediğim gibi controllerınız up/down olmakta gidip geliyor yani.
USB disk kutunuz var ise bir de onunla deneyin isterseniz.
Disk kutusu var. Müsait olunca deneyeceğim. Anakartı servise göndermeli miyim?
@oguzksf Anakartı bu akşam garantiye gönderdim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…