Yerel host için Raspberry Pi yerine Arduino kullanılabilir mi?

Bu hiç kullanışlı değil ama. Sürekli böyle bir şeyle uğraşmak istemem, çoğu kişi istemez.
Adguard Home'da hazır listeler var. Ne kadar iş görürler bilemem. Ama Adguard Home kullanan evine yerel de olsa sunucu kuran, bununla ilgilenecek birisidir. İlgilenmeyi sevmeyen de olabilir, bilemem

Tarayıcı konusunda da, hangisi ne kadar iyi olursa olsun benim hedefim modemdeki her cihazın her uygulamadaki reklamını engellemek. Android olmayan Smart TV var. YouTube izleyeceğim ne olacak buna? Burada bunlar devreye giriyor.

Bu arada Adguard Home'un özel filtre kurallarına bunu eklerseniz çoğu reklamı engeller.
Ben NextDNS'te YouTube'a girip reklamların adreslerini bulmak için test yaptığımda çıkan reklamların tahminimce adresleri ekteki gibilerdi. Engelledim bir tanesini, sonradan diğer videolarda test ettim gitti mi diye. Bir kaç video açıp kapattım, kurtardı ama sonra bir daha çıktı. Her çıkan reklamda (adreslerin hepsi karışık olduğu için) tahminimce reklam olanları engelledim. YouTube'da bir yavaşlama oldu, fakat engellesem de kurtaramadım. Devamlı farklı adres ile gözüküyorlar. Fotoğrafta anlarsınız zaten.
Kara liste:

Yani işler burada değişiyor.

BlokADA diye bir şey vardı o iş görüyordu ona bir bakın isterseniz.

Bunu denemiştim de root ile tekrar deneyeyim, emin değilim.

Ama unutmamak gerek zaten tarayıcıdaki reklamları telefondakileri falan engelleyebilirim, bu dert değil. Tüm ev, sadece modeme bağlı, tertemiz reklamsız. Ve aralarında Android olmayan Smart TV de var. Onun da YouTube reklamlarının kalkmasını istiyorum.

Ha işte böyle bir şey mümkün olsaydı Youtube diye bir şey olmazdı baksana adamlar domain değiştirerek hallediyor işlerini. Google'nin gelir kaynağının %90'dan fazlası reklamlardandır.

Youtube uygulamasında reklamları engellemeniz teknik olarak imkansız. Bunun üzerine yazılmış makaleler var, biri de hatta Adguard'a ait.

Zaten her videoda reklam çıkmaz, bazılarında çıkar. Çıkmayanlarda engellediğiniz anlamına gelmiyor yani, maalesef.

Kötü haber, ücretli:

Ha işte böyle bir şey mümkün olsaydı Youtube diye bir şey olmazdı baksana adamlar domain değiştirerek hallediyor işlerini. Google'nin gelir kaynağının %90'dan fazlası reklamlardandır.
Bilgisayarımda AH kurduğumu söylemiştim. Onda denemeler yapmıştım geçmişte. O zaman adresleri sizin attığınız gibi engellemiştim. TV'nin YouTube reklamları engellenmişti. Fakat 7/24 PC çalıştırmak da mantıklı değil hâliyle.

Müsait vaktim olursa attıklarınızı günümüz için tekrar deneyebilirim ama çok da düşünmüyorum. Ürün satın almadan evvel test edebilirim.

Nasıl yani?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…