Yerli işletim sistemimiz Pardus hakkındaki güncel düşünceleriniz

Neden hocam Almanlar mı tasarladı? Tabii ki de altyapısı tamamen bize ait olmasa da ortada çok güzel bir iş var.
Yerli işletim sistemi denildiğinde hepsi olmasa da, hatta çoğu olmasa da sistemin en azından bir kısmının, yani kendi kendini boot edebilecek kadar olan bölümünün Türkiye´de yazılmış olmasını beklerim.

Sistemin neredeyse tamamı yabancılar tarafından tasarlanmış, programlanmış ve hatta test edilmiş. Emin olun Alman geliştiriciler de vardır.

Bu nedenle Pardus´a “yerli ve milli” denilmesinin uygun olmayacağı kanaatindeyim.
 
Güzel bir dağıtımdır ve bence desteklenmesi gerekir. Bir çok insan çakma der Debian tabanlı der ama genellikle Mint'e, Manjaro'ya ağzı açık bakar.

Yapılan büyük hatalardan birisi ise "yerli ve milli işletim sistemi" kavramı. İşletim sisteminden çok dağıtım demek daha doğru olur fakat halkımız dağıtım ne demek bilmediğinden işletim sistemi diyerek ilgi çekmeye çalışmaktadırlar ki bir bakıma haklılar.
 
Çok özel bir yanının olduğumu düşünmüyorum. Klasik yamalanmış bir debian dağıtımı işte, aynı işlemleri XFCE kurulu herhangi bir dağıtımlada yapılabilir. Hani "işte bu yüzden Pardus" diyeceğim bir özelliği yok. Ayrıca tasarımsal anlamda bence menüde pars durması hiç hoş değil(biliyorum değiştirilebiliyor). Ekleme yapayım XFCE yüzünden mi bilmiyorum ama en son kullandığımda Türkçe arayüzünde problem vardı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı