Yerli yapay zeka kumru AI hakkında ne düşünüyorsunuz?

İşlem yeteneği mükemmel

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2025-10-15 22.09.07.png
    Ekran Resmi 2025-10-15 22.09.07.png
    187,3 KB · Görüntüleme: 26
Adamlarin devlet girisimi olduğunu nereden cikardiniz? VNGRS adli, BtcTurk tarafindan satin alinmis ozel bir firma. Ozel bir girisim.

Elestirinin dozunu kacirmak dediğim mevzu tam burda basliyor iste. Piyasada AI hizmeti veren sirketlere bir alternatif degil. Hakkinda kismini acip okursaniz gorursunuz. Yine kendileri kalkip bitmis bir urun olarak sunmadilar bunu kimseye. Acip hakkinda kismini ve medium blogunu okursaniz bunun bir demo oldugunu, daha gececegi pek cok asama oldugunu, modelin yapmaya calistigi/doldurmaya calistigi pozisyonu goreceksiniz.

Kendi PR calismalari Turkce oldugu uzerine. Yandas medyanin ne dediği önemli degil. Elestirinin, eleştiri olmayi birakip, saldiriya donustugu o noktadasiniz.
Ben ürünü bitmiş sanarak değil, bu kadar eksikken ‘yapay zekâ’ etiketiyle sunulmasını eleştiriyorum.
Demo süreci gayet anlaşılır ama sorun, demoyla beklenti arasındaki farkın doğru yönetilmemesi.
Çünkü teknoloji geliştirme sürecinde hatalar normaldir, ama iletişimde yapılan abartı, o hatalardan daha yıpratıcıdır. Bu ürünü ne olursa olsun Yapay Zeka diye sunmaları ve tepkiler sonrası yaptıkları açıklama çok yanlış.
Basın bunu ‘alternatif’ diye servis ettiyse, bu da projenin değil, iletişim stratejisinin eksikliğidir.
Eleştirim saldırı değil, çıtanın nerede olması gerektiğini hatırlatıyorum. Ben kimlere imkan veriliyor lafımı da yanlış anlamışsınız. Ben ürünü değil, o ürüne bu kadar eksikken ‘yapay zekâ’ etiketiyle alan açan anlayışı sorguluyorum.

Yapılan eleştiriler de ne kadar haklı olunsa da bence dalga geçilmemeli. Yapıcı eleştiriler ile birbirimizi desteklesek ve yükseltsek daha iyi olmaz mı? Sizce de çok acımasızca değil mi yaptığınız?

Yapılan eleştiriler de ne kadar haklı olunsa da bence dalga geçilmemeli. Yapıcı eleştiriler ile birbirimizi desteklesek ve yükseltsek daha iyi olmaz mı? Sizce de çok acımasızca değil mi yaptığınız?
Tabii öyle. Eleştiri yapılır, hatta sert eleştiri de yapılır. İşi dalgaya alıp %52 nin yapay zekası falanca söylemler hoş değil. Her şey eleştirilir dozunda olduğu sürece. Hala korkunç cevaplar veriyor biraz zorlamaya çalışıyorum. Bence geri çekip, geliştirip öyle yayınlasınlar. Ya da kendi kurum içi kullanımları için özel bir adresi kullansınlar. Lansman yapıp basına yaydıkları için ortada trajikomik bir ürün olarak kalıyor.

Felaket bir acilis yapmis oldugunu kabul ederek, bu ve buna benzer islerimizin kesinlikle desteklenmesi ve yapici elestiri bombardimanina tutulmasi gerektigini dusunuyorum.

Tarih ile ilgili olan soruları düzeltmişler artık şu savaşa Doblo ile mi gitti yoksa Lamborghini alıp mi gitti doğru demiyor sadece şu an matematik ile ilgili sorunları var.

Tabii öyle. Eleştiri yapılır, hatta sert eleştiri de yapılır. İşi dalgaya alıp %52 nin yapay zekası falanca söylemler hoş değil. Her şey eleştirilir dozunda olduğu sürece. Hala korkunç cevaplar veriyor biraz zorlamaya çalışıyorum. Bence geri çekip, geliştirip öyle yayınlasınlar. Ya da kendi kurum içi kullanımları için özel bir adresi kullansınlar. Lansman yapıp basına yaydıkları için ortada trajikomik bir ürün olarak kalıyor.
Adamlar Elon Musk gibi yapay zeka'ya bir çırpıda 400-500 milyon dolar verip yaptıramaz bizim ekonomiz ile ancak böyle oluyor gelişim sürecini takip etmek lazım.

Son düzenleme:
Snapchat yapay zekası bundan daha beterdi en azından kumru bir bilgi veriyordu. Snapchat'de evet bu doğru şudur diyip duruyor.

İnsanlara böyle yanıt verince internete bizi izliyormu gibi saçma sapan haberler düşmüştü.

Bizim halk'da ilk biz yaşamış gibi göstermeside genetik galiba.

Yabancılar daha gelişsin diye yatırım yapıyor bizimkiler ise eleştiri kanal açıp yerli olan her şeye laf atıp yorumlarda "haklısın abi" yanıtını alıp paraları cukkalıyorlar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı