Yeşil ekran hatası

Redd21

Decapat
Daha fazla  
Yeni bir sistem topladım ama garip bir şekilde bilgisayar açıldıktan 15 saniye sonra yeşil ekran veriyor. Ürünler 0.
Ryzen 5 8500G.
MSI Pro B650M b
Lexar Thor OC 16 GB (2x8GB) 6000MHz CL38.

Dosya Ekleri

• 20250704_125117.jpg
    20250704_125117.jpg
    83,7 KB · Görüntüleme: 29
Kanka minidump dosyalarını paylaşabilir misin?

Ryzen 8000G serisi işlemciler, eski BIOS sürümleriyle açılabilir ama stabil çalışmayabilir.
Anakartın BIOS sürümünü mutlaka kontrol edin.
İlk açılışta BIOS'a girip XMP'yi kapat (veya EXPO/DOCP kapalı olsun).
RAM frekansını 4800MHz'e manuel olarak düşürerek dene.
Düzeldiğinde aşamalı olarak 5200 → 5600 → 6000 MHz deneyebilirsin.
RAM'leri tek tek takıp sistemin stabil çalışıp çalışmadığını kontrol et.

Ama öncelikle bir BIOS güncellemesi yapalım, akabinde EXPO'yu devre dışı bırakalım.

Monitör, HDMI/DP kablosu, ekran kartı hatta ram gibi pek çok farklı sebepten kaynaklanabiliyor. Hatta bazen discord ve chrome'daki donanım hızlandırma muhabbeti bile sebep olabiliyor buna ama bilgisayar açılır açılmaz oluyor demişsiniz, bilemiyorum. Saydığım donanımların sürücülerinde problem olabilir veya daha kötüsü donanımsal bir arıza da olabilir.

Kanka minidump dosyalarını paylaşabilir misin?

Ryzen 8000G serisi işlemciler, eski BIOS sürümleriyle açılabilir ama stabil çalışmayabilir.
Anakartın BIOS sürümünü mutlaka kontrol edin.
İlk açılışta BIOS'a girip XMP'yi kapat (veya EXPO/DOCP kapalı olsun).
RAM frekansını 4800MHz'e manuel olarak düşürerek dene.
Düzeldiğinde aşamalı olarak 5200 → 5600 → 6000 MHz deneyebilirsin.
RAM'leri tek tek takıp sistemin stabil çalışıp çalışmadığını kontrol et.

Ama öncelikle bir BIOS güncellemesi yapalım, akabinde EXPO'yu devre dışı bırakalım.

Hocam BIOS güncellemesi yapmıştım BIOS güncel, EXPO'yu kapadım. Tekrar deniyorum. Minidump dosyasını nasıl paylaşacağım bakayım paylaşayım sonra teşekkür ederim yardım için.

Monitör, HDMI/DP kablosu, ekran kartı hatta RAM gibi pek çok farklı sebepten kaynaklanabiliyor. Hatta bazen Discord ve Chrome'daki donanım hızlandırma muhabbeti bile sebep olabiliyor buna ama bilgisayar açılır açılmaz oluyor demişsiniz, bilemiyorum. Saydığım donanımların sürücülerinde problem olabilir veya daha kötüsü donanımsal bir arıza da olabilir.

Hocam ekran kartı yok PC'de, daha ilk günüm 0 ürün umarım donanımsal değildir üzülürüm :D

Hocam BIOS güncellemesi yapmıştım BIOS güncel, EXPO'yu kapadım. Tekrar deniyorum. Minidump dosyasını nasıl paylaşacağım bakayım paylaşayım sonra teşekkür ederim yardım için.

Hocam ekran kartı yok PC'de, daha ilk günüm 0 ürün umarım donanımsal değildir üzülürüm :D

Öncelikle rica ederim.

Harici ekran kartım yok tabiri daha doğru olur, ki dahili ekran kartı driverınında kurulmaması bu gibi hatalara yol açabilir.

Öncelikle rica ederim.

Harici ekran kartım yok tabiri daha doğru olur, ki dahili ekran kartı driverınında kurulmaması bu gibi hatalara yol açabilir.

Hocam baktım minidump için aynı şekilde rehberdeki gibi fakat minidump dosyası gözükmiyor. Gizli dosyaları da açtım belki oradadır diye ama gene bulamadım. Minidump dosyalarını bulamıyorum. Harici ekran kartı tabiri daha doğru dediğiniz gibi dikkat edeyim.

Hocam baktım minidump için aynı şekilde rehberdeki gibi fakat minidump dosyası gözükmiyor. Gizli dosyaları da açtım belki oradadır diye ama gene bulamadım. Minidump dosyalarını bulamıyorum. Harici ekran kartı tabiri daha doğru dediğiniz gibi dikkat edeyim.
Zaten ben ekstra bir hata var mı diye sordum yokmuş, bu sorun ile ilgili araştırma yapacağım. Ayriyetten dediğim şeyleri yaptıktan sonra yeşil ekran aldınız mı?

Dahili ekran kartınızın grafik sürücüsünü kurdunuz mu?

Evet hocam kurmuştum. Ama şu an düzeldi garip bir şekilde.

Zaten ben ekstra bir hata var mı diye sordum yokmuş, bu sorun ile ilgili araştırma yapacağım. Ayrıyeten dediğim şeyleri yaptıktan sonra yeşil ekran aldınız mı?

Hocam EXPO'yu kapadım ve hız aşırtma seçenekleri BIOS'ta otomatik olarak gelmiş onları da kapadım düzeldi. Daha çok şu an günlük işlerde kullanacağım için sıkıntı etmez ama ileriki zamanda bir problem olur mu benim için tam anlayamadım sebebi hala.

Evet hocam kurmuştum. Ama şu an düzeldi garip bir şekilde.

Hocam EXPO'yu kapadım ve hız aşırtma seçenekleri BIOS'ta otomatik olarak gelmiş onları da kapadım düzeldi. Daha çok şu an günlük işlerde kullanacağım için sıkıntı etmez ama ileriki zamanda bir problem olur mu benim için tam anlayamadım sebebi hala.

RAM uyumsuzluğu olarak yorumladım. Çözümü paylaştığım mesajı çözüm olarak işaretler isen beni çok mutlu edersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı