Yeşil ekran sorunu

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar, kendime 3 hafta önce yeni bir bilgisayar topladım. 2 tane ekran kullanıyorum ve birincil yani esas monitörüm uzun zaman aralıklarıyla birkaç saniye yemyeşil olup tekrar normale dönüyor fakat ikinci monitörümde hiçbir görüntü kaybı yaşamıyorum bu esnada. Sorun yaşadığım monitörü önceki bilgisayarımda da kullanıyordum ve böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Sebebi ne olabilir? Şimdiden teşekkürler.

Tüm sürücülerin güncel mi?

Bilgisayarınızın BIOS, Chipset, ekran kartı ve diğer aygıtlarının, güncel sürücülerini kurunuz.

Bilgisayarınızda bulunan Microsoft .NET Framework, Microsoft Visual C++ ve DirectX yazılımlarının güncel sürümlerini kullandığınızdan emin olunuz.

Son düzenleme:
Tüm sürücülerin güncel mi?

Bilgisayarınızın BIOS, Chipset, ekran kartı ve diğer aygıtlarının, güncel sürücülerini kurunuz.

Bilgisayarınızda bulunan Microsoft .NET Framework, Microsoft Visual C++ ve DirectX yazılımlarının güncel sürümlerini kullandığınızdan emin olunuz.
Hepsinin güncel sürümlerini kullanıyorum şu an. Aklıma bir şey geldi, benim 2 monitörümün çözünürlükleri farklı. Biri 1920x1080 diğeri ise 1280x1024. Bundan ötürü kaynaklanıyor olabilir mi? Çünkü şimdi düşündüm de 2. monitörü takmadan önce böyle bir şey yaşamamıştım.

Hocam ekran kartımda olduğunu düşünüyordum problemin o yüzden servise gönderdim orada bir hataya rastlamadılae iyice tembihlemiştim iade talebinde bulunacaktım zaten sonra kart geldi bende PSU'yu değiştim bir sıkıntıyla karşılaşmadım hocam fakat yeşil ekran alırken cızzırt diye bir ses geliyorsa hoparlörünüzden yazılımsal değil de donanımsal bir hata olabileceğini duymuştum RAM test yapın bir de ekran kartını test edin hocam inşallah problemi hemen çözersiniz.

İnşaallah. Yeni topladım PC'yi 2-3 gün aralıklarla aniden yeşil ekran çıkıyor. Bilgisayar donuyor ve kendini resetliyor. Çözüm arıyorum. PSU yu değiştirince çözüldü mü? PSU ile alakasını anlamadım.

Benim de 2-3 gün arayla oluyordu hocam belli başlı oyunlarda oluyor FurMark testinde 5. Dk da kapanmıştı AMD sistem olunca yazılımsal hata da oluyor tabii emin olamadım yolladım kartı servise bir sorun olmadığını söyleyip geri yolladılar bende o esnada 600 Watt olan güç kaynağımı 750 Watt'la değiştirdim ve gayet memnunum galiba PSU sıkıntılıydı hocam ondan bu yana bir sıkıntı yaşamadım ama DDU ile temiz kurulum yapın ekran kartı Driver'ını faydalı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı