Yeşil ekran sorunu

caner660

Hectopat
Bilgisayar çalışırken yükte veya degilken fark etmiyor. Ekran yemyeşil oluyor, mavi ekran hatası gibi ekranda. Hiçbir yazı yok, hoparlör açıksa çırtlak bir sesle birlikte. Bu hata nedir? Mavi ekran diye arıyorum bir çözüm bulamadım. İkisi de aynı şey sanıyordum da degil herhalde. Power'dan kapatıyorum tekrar açıyorum bu sefer de görüntü gelmiyor. minidump.rar buradan da bir şey anlamadım zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU ya da ekran kartı yapar, PSU markası nedir?
Sistemim.
MSI B450M PRO M.2 anakart.
AMD Ryzen 2200G işlemci.
Adata 2x4GB 3000MHz RAM.
240GB'lık SSD.
500 GB HDD.
500W PSU var power boost un psu su aklıma geldi hesaplattımda led fanı bile çektim güç yemesin diye ama hala aynı malesef.
Burada bahsettim bütün sorundan aslında.

Minigli ekran kartı mı satın aldınız?
Sistemim.
MSI B450M PRO M.2 anakart.
AMD Ryzen 2200G işlemci.
Adata 2x4GB 3000MHz RAM.
240GB'lık SSD.
500 GB HDD.
500W PSU
Sıfır topladım sistemimi apu sistem ryzen 2200g bende bir şey bulamıyorum dönüp dönüp ekran kartında hata arıyorum işin açığı garantiye göndermek aklıma yatıyor fakat işlemciden dolayı olduğundan emin değilim. Biraz önce yine yaptı ve açılmadı bilgisayar bios pilini çıkarttım düzelmedi bende ram in birini çıkarttım tek ram ile 2 saattir kapanmadı birde şunu fark ettim resim de vram kullanımı 4 gb kullanımda boştayken normal mi emin olamadım .

Dosya Ekleri

• saddas.jpg
    saddas.jpg
    111,7 KB · Görüntüleme: 52
Dostum PSU el bombasi, sen işlemciden şüphe ediyorsun. Power Boost PSU kalitesiz, heran bir parçanı bozabilecek kapasiteye sahip ama sen, en son şüphe edilecek işlemciyi düşünüyorsun.
yarın bi öyle yapayım emaneten alabileceğim yerler var ramide takarım oyunda denerim umarım psudandırda kafam rahat eder alırım güzel bişey zaten ekran kartı almayı düşünüyordum psunun yeteceğinide düşünmüyordum almayı istiyodum.
Sorunu buldum sonunda.
Ramı teke düşürdüm demiştim adata xpg 4+4 ram var bende ramın seri nosu 89 lu olanda sıkıntı yok fakat 90 lı olanı takınca açılmıyor zaten açılsa da sıkıntı çıkarıyor ramları garantiye yolluyacam 4 gb ramle bannerlord bile oynadım bir iki saat çöksün diye yok 89 luda sıkıntı yok 90 lı olanı tek takınca hiç açamadım zaten.
sagolun yardımlarınız için psuda hoşuma gitmiyoda şimdilik rame masraf yapıcam.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı