Yeşil ekran UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION hatası

Madjack

Hectopat
Katılım
6 Ekim 2020
Mesajlar
95
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese merhaba, kısa zaman önce bilgisayarımda parça değişikliklerine gittim.

GTX 660 ekran kartı yerine - RX 5600 XT taktım.
1 TB HDD yerine - samsun EVO 970 taktım.
Ryzen 3 1300X yerine - Ryzen 5 3600 taktım.
Stock işlemci fanı yerine - kule tipi fan taktım.

Macunlar yepyeni ve ekran kartını bilgisayara takarken DDU ile eski kartın sürücülerini tamamen kaldırıp, AMD sürücülerini temiz bir şekilde kurdum.

Anakartım B450.S2H modeli.

16 GB RAM var, kule tipi soğutucu RAM'lere oldukça yakın fakat temas etmiyorlar.

Sorun şu ki, Marvel Rivals oyununa girdiğimde bilgisayar tamamen kilitleniyor ve yeşil ekran veriyor.

Ekranda yazan hata kodu: UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION

Sorunun oyundan kaynaklı olduğunu düşündüm. Fakat bilgisayarı yeniden başlattığımda "reboot and select proper boot device" ekranı ile karşılaşıyorum. Bilgisayarı yeniden başlatmayıp tamamen kapatıp tekrar açtığımdan açılıyor. Fakat herhangi bir oyuna girmesem bile yük altında değilken bile bilgisayar tekrar tamamen kilitlenip yeşil ekran hatasını yine veriyor.

SSD kontrollerini yaptım ve az çok anladığım kadarıyla bir hataya rastlamadım.
SFC /scannow komutunu denedim.
DSIM.exe kodlarını denedim.

Fakat herhangi bir çözüme ulaşamadım. Sorunun kaynağını bulamadığıma kanaat getirerekten, buraya böyle bir konu açtım. Bütün sürücülerim ve yazılımlarım güncel durumda.

Gördüğüm bir başka konuda SATA kablosunu kontrol edin ve BIOS'tan Windows Boot Manager'i en başa alın çözümünü denemeye gidiyorum şimdi. Eğer çözüm buysa bilgi aktaracağım. Windows 11 kullanıyorum ve minidump klasörü boş.

 
Son düzenleyen: Moderatör:
powershell admin olarak açıp chkdsk /r yazabilir misin?

Diskleri kontrol eden bir komut. Kaynak: How to Fix Unexpected Store Exception Error In Windows 10
The type of the file system is NTFS.
Cannot lock current drive.

Chkdsk cannot run because the volume is in use by another
process. Would you like to schedule this volume to be
checked the next time the system restarts? (Y/N)

Şeklinde bir yanıt alıyorum.


Edit:

Kabloları kontrol ettim ve biosta zaten boot manager en üst sırada
 
Y diyip enter diyorsunuz burada.
 
Y diyip enter diyorsunuz burada.
Evet aynen o şekilde yaptım, bilgisayarı yeniden başlatmamı istedi Y dediğimde uyguladım.

Daha sonra C: diski taranıyor ve düzeltiliyor şeklinde bir ibare gördüm bu işlem yaklaşık 1.5 saniye sürdü ve windows açıldı.

Sonuçları nasıl paylaşacağım?

Ek olarak görev yöneticisinde şöyle iki tane program var, dosya konumunu açamıyorum ama devre dışı bıraktım.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    4,9 KB · Görüntüleme: 37
Minidump dosyalarını paylaşır mısın? Forumda bir çok rehber var.
 
Mavi ekran yedikten hemen sonra bilgisayar açıldığı gibi minidump klasörüne gidin ve masaüstüne atın, bizimle paylaşın.
Hocam böyle bir şey yapabilsem daha çok yardımcı olabileceğinizin farkındayım fakat yeşil ekran yedikten sonra pc kendini resetlemiyor, pcyi elle ben resetlemek zorunda kalıyorum baya bekledim. Ve minidump klasörü gerçekten boş
 
Anladığım kadarıyla parça değişikliklerinden sonra temiz kurulum yapmadınız. Özellikle işlemci ve anakart değişikliklerinden sonra mutlaka temiz kurulum yapılmalı. Ben ekran kartında bile temiz kurulum yapmak zorunda kaldım, DDU falan çözüm değil.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…