Yeşil ekran ve Power Supply hatası

Rulinq94

Centipat
Öncelikle herkese merhabalar,

3 Sene önce bilgisayarımı toplamıştım PUBG, CS:GO, GTA 5'i rahatlıkla oynayabildiğim bir bilgisayardı ama yaklaşık 1 senedir açamıyorum ve CS:GO'yu açtığımda yeşil ekran verip reset atıyor PUBG açtığımda Power Supply surges deteced druing the previos Power on diyor BIOS'a atıyor. OCCT'den değerleri ölçtüm bir şey çıkmadı sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?

Dosya Ekleri

• 20200324-204425-CPUOCCT.png
    20200324-204425-CPUOCCT.png
    58,7 KB · Görüntüleme: 64
  • f297f82b-0968-459c-aebd-705b4ce1881c.jpg
    f297f82b-0968-459c-aebd-705b4ce1881c.jpg
    133,9 KB · Görüntüleme: 65
  • OCCT-Screenshot-20200325-013609.png
    OCCT-Screenshot-20200325-013609.png
    41,7 KB · Görüntüleme: 47
Yük altina girince kapaniyorsa buyuk ihtimalle Power Supply.Bu arada ramlerin 2133 mhz de calisiyor yukseltsen iyi olur.
Anakartı yükseltmem gerekiyor sanırım onun için
Güç kaynağınızın markası nedir? Güç kaynağınız arızalanmış olabilir.
LE II SERİES ZM600-LEII zalman z3 kasasının içindeydi
Güç kaynağınız doğru voltaj veremiyor, muhtemelen arıza olmuş.

sorunu tam anlasam değiştirmeyi düşünüyorum şimdi anakart veya ekran kartı ise güç kaynağını boşuna değiştirmiş olcam diye düşünüyorum :(

Güç kaynağı problemli muhtemelen. BIOS'tan Anti-Surge ayarını kapatırsanız POST ekranını başarıyla geçecektir.

NOT!: Bu ayarı kapatmanız, ileride donanımlarınıza ve sisteme zarar verebilir. Bu bir uyarı ise bu uyarıyı dikkate alıp ona göre hareket etmenizi öneririm. İyi forumlar.

Güç kaynağı problemli muhtemelen. BIOS'tan Anti-Surge ayarını kapatırsanız POST ekranını başarıyla geçecektir.

NOT!: Bu ayarı kapatmanız, ileride donanımlarınıza ve sisteme zarar verebilir. Bu bir uyarı ise bu uyarıyı dikkate alıp ona göre hareket etmenizi öneririm. İyi forumlar.
Onu denedim ama hiç birşey değişmedi bios güncellemesini yaptım onda da bişe değişmedi

@Rulinq94, BIOS'a girdiğinizde Monitor kısmına girip aşağı indiğinizde Anti-Surge Support göreceksiniz onu Disabled yapın ve ayriyeten BIOS'ta voltaj bölümlerine baktığınızda kırmızı yanan veya saçmalayan değer var mı?
OCCT ile power testi yapın.
POST ekranını geçemiyor, Windows'a nasıl ulaşacak?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı