Yetenekler nasıl keşfedilir?

moncucu

Decapat
Daha fazla  
Ben daha 15 yaşındayım fakat benim yaşımdaki çoğu kişi yeteneğini bulmuş/buldu gibi hissediyorum. Biraz erken gibi fakat benden küçük yaştaki kişilerin bile güzel yetenekleri var. Klasik hobileri denedim ama bazıları dışında pek bir ilerleme sağlayamadım.

Yetenek olduğuna nasıl eminsin? Süreklilik ve çok çalışma olmasın?

Emin ol ortada yetenek falan yok. Varsa da aralarındaki 1-2 kişi falandır. Sen hoşuna giden bir hobide süreklilik sağla, ileride pişman olmazsın.

Emin ol ortada yetenek falan yok. Varsa da aralarındaki 1-2 kişi falandır. Sen hoşuna giden bir hobide süreklilik sağla, ileride pişman olmazsın.

Arkadaş doğru demiş senin o gördüğün kişiler ilgilendikleri şeyde iyiler ve sen de bunu yetenek sanıyorsun oysa sen de ilgin olan şeylerin üstüne düşüp hep çalışsan sen de iyi olursun.

Mesela 13 yaşında bir arkadaşla konuştum.Dijital resim falan yapıyordu.Bayağı da güzel yapıyodu.Onun sayesinde basladim bende.Tabii ki ilk resimler çok güzel olcak değil ama arkadaştan yaptığı ilk resmi atmasını istedim.2 yıl önceki resmi bile benim resmime bin basıyordu.Fakat mızmızlanmak yerine bu alana yoğunlaşmaya başlayacağım.Yani yetenek diye bir şey var.Hatta 1-2 iyimser olduğunu düşünüyorum.

Mesela 13 yaşında bir arkadaşla konuştum. Dijital resim falan yapıyordu. Bayağı da güzel yapıyordu. Onun sayesinde başladım bende. Tabii ki ilk resimler çok güzel olacak değil ama arkadaştan yaptığı ilk resmi atmasını istedim. 2 yıl önceki resmi bile benim resmime bin basıyordu. Fakat mızmızlanmak yerine bu alana yoğunlaşmaya başlayacağım. Yani yetenek diye bir şey var. Hatta 1-2 iyimser olduğunu düşünüyorum.

Doğuştan gelir.

Ben daha 15 yaşındayım fakat benim yaşımdaki çoğu kişi yeteneğini bulmuş/buldu gibi hissediyorum. Biraz erken gibi fakat benden küçük yaştaki kişilerin bile güzel yetenekleri var. Klasik hobileri denedim ama bazıları dışında pek bir ilerleme sağlayamadım.

Yetenek dediğimiz şey birden fazla alanda olup, doğuştan gelmektedir ve her insanda olmamaktadır. Yetenekli insanı "sıkı çalışma" ile geçemezsiniz. Ancak ona yaklaşabilirsiniz. Adı üstünde; yetenekli insan. Diğer insanlarda olmayan bir şey var onda. Geniş çaplı düşünmeniz gerekiyor. Böylelikle belki kendinizin bir yeteneğini bulabilirsiniz. Bulamazsanız da; eğer o alanda ilerlemek istiyorsanız sıkı çalışın. Diğer türlü hiçbir şey yapamazsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı