Ella Freya
Gigapat
- Makaleler
- 15
Gerçekten öyle hocam. Küçüklükten beri aileden geliyor bu dar hedef olayı. Bi baltaya sap olamamış yaşı olan insanların çocuklara böyle "çalış adam ol" yada "ekmek parası kazan" gibi şeyleri anlattıkça düşmeye devam edeceğiz.Ülkenin yarısının hedefi memur olup sabah 9 akşam 5 çalışmak olduğu sürece bu ülkeden ne Tesla çıkar, ne de Elon Musk. Ne Amazon çıkar, ne de Jeff Bezos.
Kimsenin böyle olmasına gerek yok ama herkesin bu kadar basit hayallerinin olması, ülkenin geleceği ve vizyonu için berbat bir durum yaratıyor.
Bu yazdığımı yada yazılmış olan bu tür şeyleri Dünya nüfusunun %10'dan fazlası bile görmüyordur. Ben da insanlar o 10'luk dilime girmesinin ne kadar önemli olduğunu anlattım. Siz 90'lık dilimde kalıp standart vatandaş olmak istiyorsanız sizi tutamam tabii.Nedense böyle motivasyon konuşmaları, konuları bana artık absürt ve komik geliyor. Sizin dediğiniz hesap ile herkes bir şekilde kendini aşsa, bir atılımda bulunsa, dünyayı veya çevresini değiştirmeye kalksa, şuanki içinde bulunduğumuz sistem çöker. Herkes girişimci, yönetici, idealist veya insanlığı ya da dünyayı değiştirecek kapasitede birisi olamaz. Herkesin yapmaktan hoşlandığı ya da hoşlanmasa bile yapmak zorunda olduğu işler var. Birisi memur olur, diğeri girişimci olur. Zaten emin olun herkes kabuğunu bir şekilde kırıp da olabileceği en yüksek kişi olduğu zaman bu konuştuğumuz konunun bile önemi kalmıyor. Nadir olan şey değerlidir. Herkes başarılı ve nadir olmaya kalkarsa o da normalleşir. Hepimiz bir çarkın parçasıyız. Hepimiz bir dişlinin birer farklı kısmıyız. Aynı olmaya kalkarsak o dişli bozulur. Katılmıyorum bu tarz konulara. Riski herkes alamaz, herkes aldığı taktirde bir anlamı olmaz. Risk, risklikten çıkar.
Bu yazdığımı yada yazılmış olan bu tür şeyleri Dünya nüfusunun %10'dan fazlası bile görmüyordur. Ben da insanlar o 10'luk dilime girmesinin ne kadar önemli olduğunu anlattım. Siz 90'lık dilimde kalıp standart vatandaş olmak istiyorsanız sizi tutamam tabii.
Evet, memur olmadan ekonomi yürümez ama konuda anlatılmak istenen ülkemizdeki memurluk dışındaki mesleklere başarısızlık olarak bakılması.O memurlar olmadan o Elon Musk'lar, Steve Jobs'lar, Jeff Bezos'lar çıkmıyor.