Yeterince ders çıkaramıyoruz

Bu yazdığımı yada yazılmış olan bu tür şeyleri Dünya nüfusunun %10'dan fazlası bile görmüyordur. Ben da insanlar o 10'luk dilime girmesinin ne kadar önemli olduğunu anlattım. Siz 90'lık dilimde kalıp standart vatandaş olmak istiyorsanız sizi tutamam tabii.
Hala bana göre 90'lık dilimde kalıp standart vatandaş olmak istiyorsanız sizi tutamam tabii" cümlesi boş geliyor. Özel insanlar, girişimler, idealistler, inovasyonlar ve daha fazlası olabilmesi için hayatın normal akışındaki normal insanlara da ihtiyaç vardır. Aksi taktirde yanlışlar, açıklar, düzeltilmesi gereken şeyler ve ihtiyaçlar görülemez. Doğruyu görmek için yanlışı da bilmek gerekir. Sizin tezinize göre herkes bir girişim yapacak, herkes bir risk alacak. Tüm bunların sonunda ne olmasını bekliyorsunuz? Her şeyi mükemmel yapamazsınız.
Evet, memur olmadan ekonomi yürümez ama konuda anlatılmak istenen ülkemizdeki memurluk dışındaki mesleklere başarısızlık olarak bakılması.

Herkes okuyup memur, doktor, mühendis vs. olursa ve bunlar dışındakiler başarısız, işe yaramaz, aptal muamelesi görünce ne olacak?
Kim risk alacak, kim ülkeyi geliştirecek, kim yeni şeyler deneyecek, kim bir şeyler üretecek?
İyi memur, aldığı emire iyi itaat edendir. Memura kim emir verecek?

Bu durumun en iyi örneği ülkemiz.
Evet ülkemiz girişimcilere ve hakeden insanlara destek konusunda örnek bir yer değil. Fakat şuan isimlerini ezbere bildiğimiz çok başarılı insanların arkasında her zaman bir devlet gücü mü vardı? Bazı şeyler sadece çabalayarak ve inanarak oluyor. Başarmak isteyen illa ki başarıyor. Örneğin Apple'ı kuran Steve Jobs Apple'dan kovulurken vazgeçseydi yine bunları konuşmuyor olurduk. Her şey destek, ülke, ortam değil. Ülkeler bu konuda bir etken ama sonuca varmak için kesin bir çıkış kapısı değil bence.

@Jira hocamın da dediği gibi insanların hayalleri çok basit. Elbette saygı duyuyorum hayallerine ama başkalarının hayallerine bakıp dalga geçiyorlar. O zaman bir koymak istiyorum suratlarına. Adama diyorum ki "giyilebilir jet suit yapacağım şöyle şöyle olacak" fizik kurallarını ihlal eden bir şey bile değil adam gelmiş bana "y******n başını yaparsın" diyor. Açıkladığım halde nasıl olacağını adam bunu diyor. Parasal olarak çok emek isteyen bir şey evet ama bunları sayma diyorum hala aynısını diyor.

Hala bana göre 90'lık dilimde kalıp standart vatandaş olmak istiyorsanız sizi tutamam tabii" cümlesi boş geliyor. Özel insanlar, girişimler, idealistler, inovasyonlar ve daha fazlası olabilmesi için hayatın normal akışındaki normal insanlara da ihtiyaç vardır. Aksi taktirde yanlışlar, açıklar, düzeltilmesi gereken şeyler ve ihtiyaçlar görülemez. Doğruyu görmek için yanlışı da bilmek gerekir. Sizin tezinize göre herkes bir girişim yapacak, herkes bir risk alacak. Tüm bunların sonunda ne olmasını bekliyorsunuz? Her şeyi mükemmel yapamazsınız.

Evet ülkemiz girişimcilere ve hakeden insanlara destek konusunda örnek bir yer değil. Fakat şuan isimlerini ezbere bildiğimiz çok başarılı insanların arkasında her zaman bir devlet gücü mü vardı? Bazı şeyler sadece çabalayarak ve inanarak oluyor. Başarmak isteyen illa ki başarıyor. Örneğin Apple'ı kuran Steve Jobs Apple'dan kovulurken vazgeçseydi yine bunları konuşmuyor olurduk. Her şey destek, ülke, ortam değil. Ülkeler bu konuda bir etken ama sonuca varmak için kesin bir çıkış kapısı değil bence.
Size tavsiyem bir şeyleri boş bulmayı bırakıp anlattığım gibi anlam çıkarmaya bakın.

Bu ülkede katma değer katacak yüksek cirolu bir iş yaparsan ilk önce gelip mafya çöker. Fabrikalara, restorantlara ve esnaflara çöküp talan ediyorlar. Köfteci yusufa bile se*at p*ker çökmeye çalışmıştı. Bu ülkede elon musk ayarında iş yapmaya kalksan derin devletle başın belaya girer. Bu ünlü isimlerin çıktığı ülkedeki adalet sistemine ve işleyişe bakmak lazım önce. Bu ülkenin gelişememe sebebi insanların tembel olması değil. Çok farklı politik sebepler var. Son zamanlarda Kemal Sunal filmleri izliyorum ve bakıyorum da 50 yılda bu ülkede hiç bir şey değişmemiş, değişmeyecek de.

Size tavsiyem bir şeyleri boş bulmayı bırakıp anlattığım gibi anlam çıkarmaya bakın.
Ben zaten sizin dediğiniz ve anlatmaya çalıştığınız şeylerin farkındayım uzun zamandır. Demeye çalıştığım şeyi siz anlamamışsınız asıl. Bazı insanlar özeldir ve misyonları vardır. Herkes bu misyonları gerçekleştirebiliyor olsaydı dünya bugün olduğu gibi olmazdı diyorum sadece. Memur olmak alt sınıf olmak değildir. Ya da normal bir maaş ile çalışmak standart bir insan olmak değildir. Kimisinin kapasitesi olmasına rağmen sadece standart bir hayat yaşamak istediği için öyle yaşar. Kimisi de daha fazlasını ister ve atılımda bulunur. Asıl benden size tavsiye bir şeyleri "standart vatandaş" kalıbı altında görmektense her şeyin bir nedeni ve yeri olduğunu iyi anlamanız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı