Yeterince protein tüketmeden gelişme olur mu?

Kaan124ff

Decapat
Katılım
3 Haziran 2021
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben yaklaşık 1 aydır spor salonuna gidiyorum. Haftada 3 gün gidiyorum. 16 yaşındayım ,boyum 166 kilom 64.5 falan. Ama skinny-fat bir vücuda sahibim. Yani yağ oranım fazla kas oranım ise düşük. Günlük ne kadar protein tüketmeliyim? Eğer günlük ihtiyacımdan az miktarda protein tüketirsem az bile olsa gelişme olur mu? Yoksa hiç gelişemez miyim? Günlük 3 yumurta falan yiyorum, karbonhidratı ise düşük tutuyorum genellikle. Bazen et yiyebiliyorum ama 100 gram falan yiyebiliyorum fazla değil. Sizce nasıl beslenmeliyim? Bu şekilde bir gelişim sağlayabilir miyim? Hem yağ oranımı düşürüp hem de biraz kas kazanmak istiyorum sadece. Fit bir vücuda sahip olmak şu anda öncelikli hedefim. Bazı kişilerden ilk aylarda hem yağ yakılıp hem kas kazanılabileceğini duydum. Bu doğru mudur? Günlük 100-200 kalori açığım oluşuyor. İlk başladığımda 66 kilo falandım.
 
Ortalama 120 130 gr protein almanız lazım ama daha azını da alsanız yavaş da olsa gelişirsiniz. Kafanıza takmayın bu kadar, zaten Türkiye'de neredeyse kimse ihtiyacı kadar protein alamıyor.
 
Bilimsel araştırmalara göre, tam olarak ihtiyacı karşılayamasanız bile kas gelişimi mümkün.

Eğer yağ yakma ve kilo verme aşamasındaysanız, yeterli proteini almalısınız. Definasyon sürecinde yeterli protein alınmazsa, kilo yağlardan değil kaslardan gider.
 

Geri
Yukarı