YGS Fen dersleri için kolay konular neler

• Konuyu başlatan vayvan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 15.337

vayvan

Kilopat
Makaleler
4
Daha fazla  
TM öğrencisiyim, YGS'de FEN bölümünden de yapmak istiyorum. Her sene çıkan ve bir okuma bir testle kavrayacağım hangi konular var?

Kimyada çözünürlük hariç hepsi kolay. Biyoloji zaten coğrafya gibi ezberle rahat yaparsın(ygs için lysde kol gibi:) ) Fizikte kolay konu az. Vektörler, ısı sıcaklık ve Moment kolaydır.

Kimyada çözünürlük hariç hepsi kolay. Biyoloji zaten coğrafya gibi ezberle rahat yaparsın(ygs için lysde kol gibi:) ) Fizikte kolay konu az. Vektörler, ısı sıcaklık ve Moment kolaydır.
Çalışabileceğim bir kitap yada site önerir misin? Birde artık zaman geçti hepsine bakamam. Garanti hangi konular çıkar?

Kimyada Hayatımızda Kimya'dan soru gelmeyebilir. Diğer tüm konular banko. Fizikte hiç belli olmuyor. Biyoloji de ekoloji, hücre bölünmeleri, temel bileşenler kesin.

Çözünürlük kolay kardeşim sadece az mantık ve oran orantı başka bir şey yok, biyoloji de hücrenin yapısını organelleri bilmen yeter, fizikte ise lise 1 konuları, genellikle dinamik, hareket, kuvvet tabii kaç net yapmayı planlıyorsun eğer hedefin yüksek ise biyolojiyi yalayıp yutman gerek, fizikte formül ezberi, kimya da ise formül ve mantık. Kitap olarak biyoloji için Birey iyidir, kimya için Esen'i tavsiye ederim, Fizikte ise çözüm ya da palme, bunlar seni iyi yönlendirir ama TM olduğun için fazla kasma söylediğim konuları oku denemeleri çöz kavrarsın, yolun açık olsun başarılar.

Benim çözünürlükten soru kaçmıyor ki. Sadece arkadaş Tm olduğu için anlamakta güçlük çekebileceği bir konu. Onun için zor dedim ve ayrıyetten ygs fizik asla formül ezberi değildir. Hatta formül kullandığın 1-2 tanedir.

Çözünürlükte kimya bilgisi yok, matematik var oran orantı ile soruyu yapar.
İlla soru resmi atıcaz değil mi buraya? Çözünürlük konusunun oran orantı ile çözülen problemlerinin dışında bir dünya yorum sorusu olduğunu da biliyorsun bal gibi. Neyse daha fazla muhattap almıyorum seni...

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı