YGS'ye nasıl çalışacağım?

Technoonur51

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben 11.sınıfa geçtim. Bir Anadolu lisesinde okuyorum. İleride sorun çıkarır konu yetiştiremem diye şimdiden başlamayı düşünüyorum. Malum Türkiye'de üniversite kazanmak zor. Sizce ne yapmalıyım? Çok mu acele ediyorum? Nasıl çalışmalıyım?
Belli bir program varsa yazar mısınız? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kolay gelsin. Bana kalırsa sınav senelerinde bilgisayardan uzak durulmalı. Oyun vs. Çalışma konusunda daha tecrübeli kişilerden yardım alabilirsin fakat bilgisayar ya minimalde kullanılmalı ya da en iyisi tamamen uzak durulmalı. İnsan kendini alamıyor şu yeni nesil oyunlardan.:ajan: Bulaşıcı hastalık gibi.

Şimdiden YGS'de çıkmış son 20-30 yıllık soruları çözerek başlayabilirsin. O kitap bittikten sonra test konusunda ünlenmiş markaların testlerini çözerek devam edebilirsin. Kendini fazla sanal ortama sokmaman senin için çok iyi olacaktır.

Hiç erken değil. Bunu söyleyenlere kulak asma. Üst düzey bir üniversite kazanmak istiyorsan şimdiden başlamalısın.
LYS sınavı bittiğinde hemen forumlar dolar "Şu ders programı iyi yok bu daha iyi." diye. Çoğu başarıya ulaşamaz. Kendini en iyi sen bilirsin. Kendine göre bir program hazırlamalısın.

Tam tersi Türkiye de üniversite kazanmak kolay ama mezun olmak zor :) Soru çözmen lazım işin mantığı ösym nin soru sitilini anlaman lazım. Sorularda takıldığın yerleri tekrar yapman lazım yanlışlarını düzeltene kadar. Ayrıca 4 yıllık bölümü kazanamadım diye canınızı sıkmayın. 2 yıllık bölümlerden dgs ile 4 yıllık bölüme geçiş yapabilirsiniz.
Kendimden örnek verecek olursam. Liseyi aöf de okudum ve bölümüm sözeldi. Sonra öss ye girdim 2 yıllık türkçe-matematik den alan bölümü okudum. Ordan da dgs ile maden mühendisliğine geçiş yaptım ve son sınıftayım. Yani kazanmak kolay kazanamam diye korkma sadece mantıklı çalış ve sistemli, düzenli soru çöz. ( 10 senenin kpss, dgs , ales sorularını çözdüm olay bu ;) )

Bence YGS'ye çalışma yapamadığın soruyu öğren yeter. Al Fem'in YGS denemelerini çöz yapamadıklarını çözdür çözümünü öğren o yeter. Önemli olan LYS. YGS geçtikten sonra 2 ay kalıyor LYS için az bir zaman ama LYS'de gelen puan daha fazla ve zaman daha fazla.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı