Yılbaşını Kutlamayan İnsanlar

Siz Yılbaşı kutluyor musunuz?

• Evet.

Oy: 66 41,5%
  • Hayır. (Nedenini belirtiniz.)

Oy: 93 58,5%

• Oy verenlerin toplamı
    159
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aşırı tembelim. Kutlamaya bile üşeniyorum. Bilgisayarda, sevdiğim bir oyunu, Fuse Tea ve Doritos eşliğinde oynamak daha keyifli geliyor. Bir de okula gitmemenin getirdiği ek bir keyif var. Alt tarafı takvim senesi değişiyor. Ramazan ve ona benzer şeyler de aynı şekilde. Boştan günler. Tek avantajları tatil olmaları. Belki, ailem evde diye onlarla bir şeyler de yapabilirim. 29 Ekim, vb. ayrı bir şey yine de.

Sözüm meclisten dışarı ama Yılbaşı ile Noel'i karıştıran bir tayfa var ne yazık ki. ikisini ayırt edemiyorlar maalesef. Biz noel kutlamıyoruz biz yılbaşını kutluyoruz. Ha ayrıca Hristiyan bir komşunuzun veya arkadaşınızın Noel'ini kutlamak sizi dinden çıkartmaz korkmayın Aksine size dost kazandırır.

Sırf curcuna veya şatafat sevmediği veya uğraşmak istemediği için kutlamayanlara asla sözüm yok. Kişisel bir tercih sonuçta ona kimse karışamaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kutlanmasında sakınca görmüyorum.

Beni asıl sinir eden olay Yılbaşı ile Noel'i kavramlarını tamamen karıştırıp Yılbaşında ağaç süsyleyen insanlar. Ayrıca bu insanlara laf atanları da aynı kefeye koyabililirim sanrım.

Birisi kuyuya ağaç atmış diyip geçiyorum.

Sevgililer günü diye Aziz valentine gününü kutlayan, 1 Nisan diyerek Müslüman katliamını kutlayan müslümanlardan yılbaşında da hristiyanlara ve bizden nefret eden cani katil insanlara özenerek "Milli kumar kampanyası"na aldanarak bilet alıp hindi kesip yılbaşı kutlamalarına da bir şey diyemiyorum maalesef. Müslüman biraz araştırır ve akıllı olur, fakat öyle içi boş bir müslümanlık yaşıyoruz ki, Doğu Türkistan'da kardeşlerimiz katledilirken biz burada huzurlu şekilde evimiz de yan gelip yatarken Mübarek insanların yaptığı Camiilerimiz bomboş kalıyor. Şimdi linç yiyeceğimi de bilsem bu yazıyı buraya yazmakla mükellefim ben. İster noel ister yılbaşı, batılı kesime özenmek ve haramın içine bulaşmak batmak varsa o kutlamalarda, benim fikrimdir ben yokum o kutlamada. Ha nasıl kutlandığını'da biliyoruz az çok görüyoruz.

Ha İsteyen kutlasın ben bir şey demiyorum kişisel hayatı yaşayış biçimi Allah hidayet selamet versin der geçerim. Ama ben müslümanım diyen bir kişinin bu gibi şeylere kanmamasını şiddetle tavsiye ediyorum kardeşim. Diğerlerine Allah selamet versin zaten adam günahmış harammış takmıyor.

Güzel demiş Necip fazıl üstat:

"Aman efendim aman!
Galiba âhir zaman.
Manzarası yurdumun
Tufan gününden yaman!"

Ey bu vatan gençleri! Frenkleri taklide çalışmayınız. Âyâ, Avrupa'nın size ettikleri hadsiz zulüm ve adâvetten sonra, hangi akılla onların sefahet ve bâtıl efkârlarına ittibâ edip emniyet ediyorsunuz?
-Said Nursi (R.A)

Beni asıl sinir eden olay Yılbaşı ile Noel'i kavramlarını tamamen karıştırıp Yılbaşında ağaç süsyleyen insanlar. Ayrıca bu insanlara laf atanları da aynı kefeye koyabililirim sanrım.
İşin daha da komik yanı ağaç süsleme geleneği Pagan ve Şaman toplumlarından yayılmadır. Hristiyanlıkta böyle bir şey yoktu mesela. Yani bir nevi yılbaşı ağacı süsleme geleneği bizden hristiyanlara geçmiş bile diyebiliriz

''Neden kutlayayım?'' Deyince mantıklı cevap bulamıyorum. He birde üşengeçlik var o ayrı mesele.

İfadeler: otm
@Hasan Kalemci Bu bilgiye nasıl ulaştınız?
"Christmas (Mass of Christ) 31 değil 25 Aralık'tır, biz onu değil yeni yılı kutluyoruz" diyenlere:
1-) O halde neden christmas kutlamasına ait olan noel baba, geyik, çam vs figürleri heryeri süslemekte?
2-) Noeli değil yeni yılı kutladığını sananlar yaşanmamış bir yılın nesini kutluyor ki? Henüz yaşanmamış bir başarı öyküsünü mü mesela? Kutlamalar geçmişe dönük olur. Bir tarihte doğmuş olmanı kutlarsın mesela, ya da evlenmiş olmanı, veya bir beldenin fethini, kurtuluşunu vs.. bir de geçmişte bir olaya atfen ilan edilmiş bir bayramı kutlarsın, ki bu tarihte kutlanan bayram da christmas zaten.
3-) Hz. İsa'nın doğum günü belli olmadığından bu bayram Hristiyan dünyasında 25 Aralıktan 19 Ocağa kadar çeşitli tarihlerde kutlanmaktadır. Christmas'a ait semboller olmasa bile bu tarihler arasında böyle kutlamalar yine uygun düşmez. Peygamberimiz bazı özel günlerde oruç tutarken bile yahudiler de o gün tutuyor diye onlara benzememek için siz bir gün sonrasında veya öncesinde de tutun demiştir.(http://www.sorularlaislamiyet.com/qna/5753/baska-kavimlere-benzeme-teseb...) Nitekim Rasûlüllah (s.a.s): Bir kavme benzemeye çalışan, o kavimdendir" (Ahmed b. Hanbel 11, 50; Ebu Davud, Libas, 4) ve "Bizden başkasına benzemeye özenen bizden değildir" (Tirmizî, İsti'zân, 7) buyurmakla, şeklen dahi olsa, bir müslümanın kâfirlere benzemesine karşı olduğunu göstermiştir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…