Yıldırımın gücü depolanabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam benim bildiğim yıldırımın düşmesi yararlı bir şey değil mi? Yani azot dengeleme tarzı bir şeyler vardı.

Aynen.

Yüksek binalara yapılabilir.

Önce nereye düşeceğini öngörebilelim de...

Yıldırımın gücünü depolamak için devasa bataryalara ve kablolara ihtiyacı var. Zira çok, çok büyük bir enerji sıçraması içerir yıldırımlar.

Yıldırım enerjisini enerji olarak toplamaktansa sürekli yıldırım enerjisi halinde kalıp yani sürekli düşüyormuş gibi donuk kalacağı bir sistemle enerjisini dondurup yavaş yavaş çekemez miyiz?

Yıldırım enerjisini enerji olarak toplamaktansa sürekli yıldırım enerjisi halinde kalıp yani sürekli düşüyormuş gibi donuk kalacağı bir sistemle enerjisini dondurup yavaş yavaş çekemez miyiz?

Su mu bu, dondurup difrize atalım.

Bak, pili falan geçtim, kablo diyorum sana. Yıldırımın enerjisini bırak depolamayı, ona uygun kablo üretmek bile başlı başına dert.

Dengesiz güç güç değildir. Yıldırım da dengesiz güç. Bu nedenle bir şey üretilemez.

Her şeyin bir yolu vardır, düşünürsek en azından yaklaşabiliriz, bence yıldırımı dondurabiliriz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…