YTÜ'nün diploma ve akademik anlamdaki avantajlarını saymaya gerek yok zaten. Bunun haricinde İstanbul'da olması sebebiyle pek çok yazılımcı buluşması ve etkinliğine katılarak kolayca çevre edinebilirsin bu önemli kriterlerden biri bence. Yurt dışına yüksek lisans ve doktora için mi gitmek için soruyorsun yoksa yurt dışında geliştirici olmak için mi?
Doktora ve yüksek lisans için gitmek istiyorum aynı zamanda vatandaşlık falan alabilirsem yurt dışında kalmak istiyorum. Yıldız teknik için kötü bir üniversite deniyor İTÜ, ODTÜ, tobb ile karşılaştırınca çok alt bir üniversite olduğu söyleniyor.
YTÜ ve tobb arasında kaldım. Sen olsan hangisini tercih ederdin?
İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi daha ayrı bir seviye zaten ama abartmaya da gerek yok. Şu anlamda yok, bilgisayar mühendisliği kendini daha rahat geliştirebileceğin alanlardan birisi olduğu için ortalama bir üniversiteden mezun olup çok iyi geliştirici olan insanlar da var. Tobb devlet üniversitesi olmadığı için doğrudan karşılaştırmak çok mantıklı değil ama puanın tutarsa daha kaliteli bir eğitim alacağın kesin. Bir de onlar yılı üç döneme bölüyor, staj yerini vs okul ayarlıyor. Lab gibi konularda da avantaj sağlarlar muhakkak.
Hocam bir de aklımda Ankara var eğer tobb etü puanım yeterse sence yıldız teknik yerine tercih edilebilir mi?
Dediğim nedenler yüzünden tercih edilir tabii hatta daha kaliteli bir eğitim alırsın. O noktada ben olsam ben de tobb tercih ederdim. Ancak olmazsa YTÜ'de asla kötü bir üniversite değil üzerine İstanbul'da olması da avantajına olur.
İtü, odtü yıldızdan iyidir tamamda tobb ne alaka. Tobb Yıldızın yanında hafif kalır. Mühendislikte itü, odtü, boğazinçinden sonra yıldız gelir.Doktora ve yüksek lisans için gitmek istiyorum aynı zamanda vatandaşlık falan alabilirsem yurt dışında kalmak istiyorum. Yıldız teknik için kötü bir üniversite deniyor İTÜ, ODTÜ, tobb ile karşılaştırınca çok alt bir üniversite olduğu söyleniyor.
YTÜ ve tobb arasında kaldım. Sen olsan hangisini tercih ederdin?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.