Yine Sınavlardan Kaldım

Utku Demir 86

Hectopat
Daha fazla  
Konu dışı dertleşmek için en uygun yerdir diye düşündüm... Umarım haklıyımdır.
Lise 3. sınıfa gidiyorum, uzun zamandır yoktum sosyalde ama eskilerden beni bilenler bilirler, daha çok uzatmadan konuya geçelim.
Evet, yine başarısız oldum... O kadar çalışıp çabalamama rağmen, bilgisayar oyunlarına 4 hafta ara verip bir de dönem başından beri hocaları pür dikkat dinlememe rağmen yine 4 zayıfım var, dershaneye de gidiyorum, öyle dışarıda gezip tozduğum da yok... Ama olmuyor işte, benimle aynı sınıftaki çocuk gidip 60 alabiliyor, bir de üstüne üstlük oflayıp pufluyor, ben de imreniyorum tabi tek derdim 60 olsa diye... Ama olmuyor işte, başarı ne yaparsam yapayım bana gelmiyor, şimdi en çok sinir olacağım şey de ailemden tonlarca azar yiyecek olmam, ben istemez miydim yüksek almak, sanki bilerek düşük aldık sanki bilerek 4 dersten kaldık, bir de 2. sınavlara kadar her şey yasak şimdi, aylarca çalışıp didinip kalmak ta ayrı koyuyor. Zaten ezber özürlüyüm, hiçbir türkçe dersini yapamıyorum bir de teknolojiye uzak kalınca artık ne hallere düşeceğim siz düşünün... Bunu nasıl telafi edebilirim? Ciddi cevaplar gelirse daha yardımcı olmuş olursunuz, hepinize üşenmeyip bu yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederim.

Öğrenme metotlarını değiştirebilirsin.(görsel hafıza,sesli hafıza vb.) Bunu anlamak için eski bir konuyu seç ve bu hafıza metotlarını tek tek dene illa ki birinde zevk alacaksın. Bunun dışında drama kursunaa gitmeni öneririm dikkatini toplamana yardımcı olacaktır. Yardımcı olduysam ne mutlu bana.

Herkesin bir kapasitesi vardır. Fakat temel geçme notu olan 50'yi alabilecek durumda olman gerekir. Alt yapı eksikliğin gözüküyor. Fakat dersleri yeterli ve anlamlı dinleyememişsin.

Ders, derste öğrenilir. Eve gidip işlediklerini tekrar edersen başarılı olursun. Çalışma süreni artırıp daha fazla çalışmaya devam et. Kimse ile de kendini kıyaslama. Herkesin anlayış yapısı ile zekası bir değil. Sen daha çok çalışacaksın, başka alternatifin yok.

Lise 3. sınıf derslerini kast ediyorsan eğer ; 4 zayıf bırakabiliyorsan düzgün çalışmıyorsun demektir. Lise derslerini geçmek için oyunlara ara vermene de gerek yok açıkçası. Benim lise döneminde oynadığım oyunların haddi hesabı yoktu :) 1 kez olsun zayıfım gelir mi diye düşünmedim, sıkıntı yaşamadım.

Zihinsel anlamda bir kusurun yoksa hiç kusura bakma "Çalışmıyorsun" demektir. Lisede bile 4 zayıfın varsa ne üniversite sınavlarında ne de üniversite derslerinde başarı bekleme, kat ve kat fazla zorlanacaksındır.

60 aldığına sevinecek değil arkadaşların elbette üzülecek. 70 ve üzeridir sevinilmesi gereken not.
Üniversite olsa 60'a sevinebilirsin. Ben üniversitede 45 alıp bölüm birincisi oldum geçen vizelerde, öyle dersler var yani.

Çalıştığından eminsen sıkıntın ders dinlemek. Der derste öğrenilir bu kadar basit. Lise 3'e kadar nadir çalışırdım ben ve hep yüksek notlarla geçtim. Nedeni dersi derste dinlemek, anlamak. Aman evde çalışırım olmaz. Dersi çok iyi dinleyip anlamanız lazım. Böyle 7/24 ders de olmaz. Kendinize de biraz zaman ayırın ve mutlaka kitap okuyun.

3 hafta sonra ikinci sınav haftası var sizce bu dedikleriniz işe yarar mı (test çözmek v.b.) ?
Bu arada derste gerçekten iyi dinliyordum dersleri, hani o 4 zayıftan 3 tanesi ezber dersi, kalmama pek şaşırmıyorum fakat kimya bu sene en çok üzerine düştüğüm ders olmasına rağmen kaldığıma inanamıyorum. :(

Sadece okuyarak ders çalışılmaz. Konuyu iyi bir tekrar ettikten sonra üstüne de güzel bir test çözersen iyi olur. Fakat bu tekrarları sınav haftasına 1 hafta kala bırakma. Her gün eve geldiğinde o günkü dersleri iyice oku. Ama anlayarak oku. Derste de dinleyip, sınav haftası iyi bir şekilde test çözüyorsan kalmak için bir sebebin kalmaz.

Ezber derslerinde sıkıntı çekiyorsan yazarak çalış. Ben lisede; özellikle ezber derslerini, önemli olan notları bir kağıda yazardım. Ondan sonra defterde uzun uzun yazılan yazılarla işim kalmazdı. İnsandan insana değişecek şekilde yazarak çalışmakta faydalı olabiliyor. Denemeni öneririm.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı