Ali Berk Ercan
Megapat
Daha fazla
- Meslek
- Bilgisayar Mühendisi
Merhabalar, yaklaşık 2-3 aydır hem Ankara'daki hem de Kırıkkale'deki evimde ping ve kesilme sorunu yaşıyorum. Bu nedenden dolayı sorunun bilgisayarımdan olabileceğini düşünüyorum. Belki modem arayüzünden bir şey yapmam gerekiyordur ya da kablolardan kaynaklıdır diyeceğim ama 3 tane açılmamış cat6 kablo vardı hepsini denedim onlar bir fark oluşturmadı(Eve gelen kabloları test edemedim tabii ki ama sanırsam TTNET'ten gelince onun da ölçümünü yapıyorlardı). Deneyebileceğim yöntem, test etmem, temizlemem ya da kontrol etmem gereken neler var acaba?
SpeedTest adlı sitenin ölçümlerine göre çoğu zaman 7-8 ms ping, 4,7 Mbps download, 0,7 Mbps upload almaktayım. Ama bu ping artışı olduğu zaman 1600-1800 ms ping civarına çıkıyor ve bu durumdayken bazen download neredeyse 0 olurken bazen 4,7 Mbps kalıyor. Not olarak, AKK dolduğu için hızım düşürüldü.
Tam konuyu oluştururken yine bu durumu yaşadım maalesef. Gerçi sorunlu durumun ekran görüntüsünü koyamayacağım için üzülmüştüm bir nevi iyi oldu. Sorun olmayan ekran görüntüsü saat 21.07'de çekilmişken sorunlu olan ise 22.27'de çekildi.
@Handsome Reis @Murat5038 hocam yardımcı olabilirsen sevinirim.
SpeedTest adlı sitenin ölçümlerine göre çoğu zaman 7-8 ms ping, 4,7 Mbps download, 0,7 Mbps upload almaktayım. Ama bu ping artışı olduğu zaman 1600-1800 ms ping civarına çıkıyor ve bu durumdayken bazen download neredeyse 0 olurken bazen 4,7 Mbps kalıyor. Not olarak, AKK dolduğu için hızım düşürüldü.
Tam konuyu oluştururken yine bu durumu yaşadım maalesef. Gerçi sorunlu durumun ekran görüntüsünü koyamayacağım için üzülmüştüm bir nevi iyi oldu. Sorun olmayan ekran görüntüsü saat 21.07'de çekilmişken sorunlu olan ise 22.27'de çekildi.
@Handsome Reis @Murat5038 hocam yardımcı olabilirsen sevinirim.
Son düzenleyen: Moderatör: