Yineleyen Ping Artışı ve İnternet Kopması

Ali Berk Ercan

Megapat
Yer
Yenimahalle/Ankara
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhabalar, yaklaşık 2-3 aydır hem Ankara'daki hem de Kırıkkale'deki evimde ping ve kesilme sorunu yaşıyorum. Bu nedenden dolayı sorunun bilgisayarımdan olabileceğini düşünüyorum. Belki modem arayüzünden bir şey yapmam gerekiyordur ya da kablolardan kaynaklıdır diyeceğim ama 3 tane açılmamış cat6 kablo vardı hepsini denedim onlar bir fark oluşturmadı(Eve gelen kabloları test edemedim tabii ki ama sanırsam TTNET'ten gelince onun da ölçümünü yapıyorlardı). Deneyebileceğim yöntem, test etmem, temizlemem ya da kontrol etmem gereken neler var acaba?

SpeedTest adlı sitenin ölçümlerine göre çoğu zaman 7-8 ms ping, 4,7 Mbps download, 0,7 Mbps upload almaktayım. Ama bu ping artışı olduğu zaman 1600-1800 ms ping civarına çıkıyor ve bu durumdayken bazen download neredeyse 0 olurken bazen 4,7 Mbps kalıyor. Not olarak, AKK dolduğu için hızım düşürüldü.

Tam konuyu oluştururken yine bu durumu yaşadım maalesef. Gerçi sorunlu durumun ekran görüntüsünü koyamayacağım için üzülmüştüm bir nevi iyi oldu. Sorun olmayan ekran görüntüsü saat 21.07'de çekilmişken sorunlu olan ise 22.27'de çekildi.

@Handsome Reis @Murat5038 hocam yardımcı olabilirsen sevinirim.

ss2.PNG
ss1.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce sen paket hızını belirtmelisin. Çünkü 16 Mbps bir pakette düz hesap 5 Mbps hız alıyorsan bu işte bir sıkıntı var ve sıkıntıdan dolayı ping böyle çıkması normal demektir. Ama 8 Mbps pakete sahipsen bir anormallik var demektir. Modem ara yüzünden değerlerini bizimle paylaşmalısın. Hat zayıflama, SNR Margin gibi değerler göz onunda bulundurarak sana tesisatının sağlığını söyleyebilelim.

16 Mbps limitsiz 75 GB kotalı Ultranet paketini kullanıyorum. Yukarıda da belirttiğim gibi AKK aştığım için hız 3 Mbps'ye düştü. Değerlerimin ekran görüntüsünü de ekledim. Başka bir şey lazım mı @Cleante ?

Dosya Ekleri

• ss3.PNG
    ss3.PNG
    9,3 KB · Görüntüleme: 150
16 Mbps limitsiz 75 GB kotalı Ultranet paketini kullanıyorum. Yukarıda da belirttiğim gibi AKK aştığım için hız 3 Mbps'ye düştü. Değerlerimin ekran görüntüsünü de ekledim. Başka bir şey lazım mı @Cleante ?
Değerlerin ADSL'e göre iyi. Santrale uzaklığını biliyor musun? Şu an kısıtlama yapılmamış gözüküyor. Müşteri hizmetleri ile bu durumu görüştün mü?

Değerlerin ADSL'e göre iyi. Santrale uzaklığını biliyor musun? Şu an kısıtlama yapılmamış gözüküyor. Müşteri hizmetleri ile bu durumu görüştün mü?

Müşteri hizmetleri ile konuşmadım çünkü şu an Ankara'dayım ve okul dönemi Kırıkkale'ye gidiyorum. Sorun oradaki evde de devam ediyor.

Müşteri hizmetleri ile konuşmadım çünkü şu an Ankara'dayım ve okul dönemi Kırıkkale'ye gidiyorum. Sorun oradaki evde de devam ediyor.
Hız testi yaparken veya indirme yaparken dikkat et modemden internet ışığı sönüyor mu diye. Yüklenme yaptığında sönme olmuyorsa zaten hat değerlerin doğrudur. Müşteri hizmetlerine irtibata geç ve sıkıntını anlat. Başka cihazlarda aynı mı kontrol et. Test yaparken bölgenin ve İSS ismini doğru seçtiğinden emin ol. Test sonuçları bence güvenilir değildir.

Hız testi yaparken veya indirme yaparken dikkat et modemden internet ışığı sönüyor mu diye. Yüklenme yaptığında sönme olmuyorsa zaten hat değerlerin doğrudur. Müşteri hizmetlerine irtibata geç ve sıkıntını anlat. Başka cihazlarda aynı mı kontrol et. Test yaparken bölgenin ve İSS ismini doğru seçtiğinden emin ol. Test sonuçları bence güvenilir değildir.

Modeme kontrol etmiştim, internet ışığı sönmüyor. Test yaparken bölge internet servis sağlayıcısını kontrol ettim ve onlar da doğru. Ayrıca hem CS:GO, hem PUBG, hem LoL gibi oyunlarda da o esnada teste yakın bir şekilde ping görüyorum. Modemin Wi-Fi'sini kapattım yaklaşık 3-4 saattir olmuyor. Gerçi arayüzden ping esnasında kontrol ediyordum ve sadece kendi cihazım bağlıydı. Müşteri hizmetlerini uygun bir zamanda arayacağım, garip bir durum. Yardımın için teşekkür ediyorum.

Modeme kontrol etmiştim, internet ışığı sönmüyor. Test yaparken bölge internet servis sağlayıcısını kontrol ettim ve onlar da doğru. Ayrıca hem CS:GO, hem PUBG, hem LoL gibi oyunlarda da o esnada teste yakın bir şekilde ping görüyorum. Modemin Wi-Fi'sini kapattım yaklaşık 3-4 saattir olmuyor. Gerçi arayüzden ping esnasında kontrol ediyordum ve sadece kendi cihazım bağlıydı. Müşteri hizmetlerini uygun bir zamanda arayacağım, garip bir durum. Yardımın için teşekkür ediyorum.
Ya alt yapı sıkıntısı çok büyük ülkemizde yan mahalle iyi iken sizin mahalle ağlıyor olabiliyor. Dediğim gibi tüm cihazlarda sorun aynıysa sorun sizlik değildir. Yada bazen internet ortak kullanımda aynı anda online oynamak sorun çıkartır. Sen oyun oynarken arka planda Windows güncelleme yapıyorsa sorun çıkartır. Virüs varsa sorun çıkartır. Windows 10 kullanıyorsanız arama yerine hizmetler deyin sonrasında Windows update kısmını bulun ve kapatın, birde öyle deneyin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı