Yıpranmış bisiklet bakımı!

EdoMan

Hectopat
Daha fazla  
2011 de aldığım bir MTB bisiklet var, Bianchi Shark modeli,önceden hep kapalı yerde dururdu fakat taşındığımızdan beri 2 senedir dışarıda duruyor ve haliyle gidonu, zinciri, amortisörleri,jantları paslanmış durumda fren ve vites tellerinin durumunu bilmiyorum ve fren manetlerinin plastik kısımları deforme olmuş. Bisiklet alındığından beri orijinal lastikleri ile kullandım 1.95 dişli arazi lastiği ve beni çok fazla yoruyor ve arka lastik şişirdiğim den sonra 2 günde iniyor bir kere yama yaptırdım ama sanırım patlak;

1-Bisikleti pastan kirden temizleyip fren,vites,zincir gibi mekanik aksamlarına ayar çekmek.

2-Bisiklete 26x1.75 yol lastiği alınacak (Rubena Flash'a bakıyorum) sadece arka lastiği yol lastiği yapmak bir problem çıkarırım?

3-Bisikletin bazı yerlerinde (arka maşada zincirin çarpmasından dolayı) boya deforme olmuş bunun bir çaresi yok sanırım.

Paslar için WD40 gibi sprayler filan alacağım ve mümkün olursa fren telini değiştirmeyi filan düşünüyorum.Bunlar ile ilgisi bilgisi,tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. İlgi olursa müsait olunca fotoğraf ta çekebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
WD40 + Zefal DRY veya PRO lube yağ alman yeterli gelir, gress yağlar zaten oldukça ucuz, göbekler için kullanman gerekecek.
Seni yormayacak uygun fiyatlı lastik olarak CST Travel önerebilirim. 60TL'ye 2 çift alabilirsin :

Ayrıca bisikletin seni yormasındaki asıl etkenlerden biri de kadro + maşa + jant setinin ağırlığıdır. Düz yolda, asfalt lastiği fark yaratacak olsa da eğimli yollarda o ağırlıktan olumsuz yönde etkileneceksin her türlü :)

26x150.jpg

Son düzenleme:
WD40 + Zefal DRY veya PRO lube yağ alman yeterli gelir, gress yağlar zaten oldukça ucuz, göbekler için kullanman gerekecek.
Seni yormayacak uygun fiyatlı lastik olarak CST Travel önerebilirim. 60TL'ye 2 çift alabilirsin :

Ayrıca bisikletin seni yormasındaki asıl etkenlerden biri de kadro + maşa + jant setinin ağırlığıdır. Düz yolda, asfalt lastiği fark yaratacak olsa da eğimli yollarda o ağırlıktan olumsuz yönde etkileneceksin her türlü :)

Eki Görüntüle 148807

Öncelikle konuyu hortlattığım için üzgünüm. Ben 26x1.95'lik lastik kullanıyorum şuanda. Yakın zamanda CST 26x1.15 dış lastik alacağım. İç lastiğimi hangi boyutlar ile değiştirmem gerekir ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı