Yirmilik diş eksikliği hissedilir mi?

mist or beast

Decapat
Daha fazla  
Bütün yirmilik dişlerim sorunsuz çıktı fakat yanağıma battıkları için sol alt ve üstü çektirmem gerekecek gibi duruyor. Çektiren arkadaşlara sormak istedim. Yokluğuna alışmanız ne kadar sürdü, ve olmadıkları için bazen çiğnediğiniz besinler dişetine değiyormuş hissi yaşıyor musunuz? Genel olarak çektirmek/çektirdikten sonra olmaması nasıl bir his? Olabildiğince açıklarsanız sevinirim.

Bütün yirmilik dişlerim sorunsuz çıktı fakat yanağıma battıkları için sol alt ve üstü çektirmem gerekecek gibi duruyor. Çektiren arkadaşlara sormak istedim. Yokluğuna alışmanız ne kadar sürdü, ve olmadıkları için bazen çiğnediğiniz besinler dişetine değiyormuş hissi yaşıyor musunuz? Genel olarak çektirmek/çektirdikten sonra olmaması nasıl bir his? Olabildiğince açıklarsanız sevinirim.

Yirmilik diş şu en arkada olanlar değil mi? Ben 2 tane çektirdim tek çekimde birkaç gün (saat) sonra kanaması vs. her şeyi durdu hiç de sorun yaşamadım. Kırk yılda bir çekirdek yerken ince kıymık gibi batıyor o da denk gelirse.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, ben 2 hafta önce çektirdim ve senin kast ettiğin sol üst ve sol altı hem de. Sol üst çıkmıştı ama sol alt yarı gömülüydü. Yaklaşık 1 yıldır sol yanağımı kesiyordu ya da bir şey tükettiğimde yarı gömülü dişimin olduğu bölgeye kaçıyordu yemek artıkları. Temizlemesi de zor oluyordu haliyle. Bu kış tatilinde çektirmeye karar verdim, devletin diş hastanesine gittim. Sakinleştirici ve lokal anestezi uyguladıktan sonra işleme aldılar. 5 dakika içerisinde tüm işlem bitti. Zaten ne olduğunu anlamıyorsun acı falan hissetmedim. Ancak anestezi etkisini yitirmeye başladıktan sonra acı ve ağrı aynı anda hissetmeye başladım. Ağrı kesici bir ilaç kullandım acının dayanılmazlığı gitti. Geri tek bir sorun kalıyor o da sol yanağımın davul gibi şişmesi ve sol alttaki diş etime atılan dikişi zorlamamak. Şişlik 2 gün içinde zirveye ulaştıktan sonra yaklaşık 9 gün içerisinde normal haline döndü. Dişlerimi çektirdikten 1 hafta sonra doktor kontrolüne gittim herhangi bir sorun olmadığını söyledi. 2. haftanın sonunda ise sol alttaki dişimin dikişlerini aldırmaya gideceğim. 2 haftayı geçti benim dikişler duruyor. Müsait olamadım ama 1 gün sonra aldıracağım. Şu an konuşabiliyorum. Şişlik indi. Oradaki 20liklerin yokluğu beni bu kadar rahatlatacağını hiç düşünmemiştim. Et ete değmiyor. Besinlerin diş etlerine değiyor olması falan abartı yani sen gidip orada çiğnemeye kalkarsan zaten... Ben onlarsız şu an mutluyum. Eminim ki seni de rahatsız ediyorsa çektirdikten sonra sen de çok mutlu olacaksın.
Tabii bir de doktorunun vermiş olduğu antibiyotikleri günü gününe ve nasıl kullanılması tavsiye ediliyorsa o şekilde kullan. Aksi takdirde o bölge ciddi şekilde enfekte olabilir ve başını ağrıtabilir.
Geçmiş olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı