YKS 2024 için bölüm tavsiyesi

Anil1911

Hectopat
Merhaba EA'dan 226k sözel 36k sıralama geldi. Sonuçlar açıklanmadan önce aklımda Kocaeli üniversitesi Ve Erciyes üniversitesi Havacılık yönetimi bölümleri vardı Erciyes geçen sene 259k sıralama ile kapatmış Kocaeli 218k. Benim aklımda özellikle Kocaeli vardı, bu sene sıralamaların biraz daha yükseleceğini düşünüyorum. Sözelden YTÜ sosyal bilgiler öğretmenliği gibi bölümlerin ucundan alıyoruz fakat sözel tercih yapmayı düşünmüyorum. Sizin tercih kapsamında tavsiyeleriniz ne olur? Tercih listesi yaparken nasıl bir sıra çıkarabilirim?

1 üniversite bitirdim, 2.yi de okumaya devam ediyorum.(4 yıllık ikisi de)
Bölüm tavsiyesi veremeyeceğim ama
Tecrübe edindiğim bir şey varsa Tıp, Eczacılık, Mühendislikler gibi sayısal bölümler ve EA'daki Sınıf Öğretmenliği harici her bölüm sıkıntılı. Buna hukuk da dahil. Yani hocam bunlardan birisi gelmiyorsa üniversitedeki amacınız diploma almak değil çevre edinmek takılmak eğlenmek biraz da kendinizi geliştirmek olsun.

Merhaba @Anil1911. Öncelikle sonucunuz fena gelmemiş, hayırlı olsun. Erciyes Üniversitesi Havacılık Yönetimi bölümünün gelme ihtimali var ama Kocaeli Üniversitesi Havacılık Yönetimi bölümünün gelme ihtimali biraz düşük görünüyor ama 2 yeri de tercihlere yazabilirsiniz.

Bunun yanı sıra Eşit Ağırlık 226.000 sıralama ile gelme ihtimali olan 5 alternatif yer:
Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik.
İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, idari ve Sosyal Bilimler Fakültesi tam burslu Havacılık Yönetimi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi tam burslu Havacılık Yönetimi.
Kapadokya Üniversitesi tam burslu Havacılık Yönetimi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı