YKS 2024 sonucum kötü geldi

Giorno Giovanna

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 2060 R5 3500
280k geldi, ben hiçbir tercih yapmadan mezuna bırakmayı düşünüyorum fakat ailem 2 yıl okumamda kararlı. Size ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka ben de mezuna kalmayı düşünüyorum hedefin sağlamsa ben bu kapasiteyle en iyi buraya girerim diyorsan kal 1 sene daha.

@Giorno Giovanna, DGS ile 4 yıllığa tamamlamak sandığınız kadar kolay değil. Talep fazla, alım az.

Bende öyle düşünüyorum ailem 2 yıl oku sınavla 4'e tamamla diyor.

2 yıl okuyup 4'e tamamlamayı düşündüğünüz bölüm nedir? Ben bu sene DGS ile aynı şekilde mühendisliğe geçeceğim büyük ihtimal. Yardımcı olabilirim size

@Giorno Giovanna, DGS ile 4 yıllığa tamamlamak sandığınız kadar kolay değil. Talep fazla, alım az.

Aslında DGS ile kazanmak YKS ile kazanmaktan bin kat daha kolay fakat DGS ile kazanan adamın okuması daha zor oluyor ( mühendislik için konuşuyorum ) adam AYT bilmeden mühendisliğe giriyor dersler lineer cebir calculus ayrık matematik diferansiyel denklemler :) gel de ver şimdi. Ben de bu sene bu şekilde geçeceğim muhtemelen mühendisliğe. Allah bilir o derslerde 2 haneli notu görebilecek miyim acaba :D

@Edmond_Dantes, aslında daha zor diyebiliriz çünkü üniversitelerin bölümlerinde alım çok az ve her sene giren sayısı da artıyor. Elbette ki kazanmak da zor oluyor. Bu yüzden DGS'yi tavsiye etmem ve dediğiniz gibi de DGS ile geçiş yapanlar için de zor olur, onun için mezuna kalıp kazanmaya çalışmak daha mantıklı.

eğer azimle, kararlı bir şekilde çalışacağına, başarabileceğine inanıyorsan ve ailen bunu sorun etmeyecekse mezuna bırakma taraftarıyım. ancak sorun şu ki 1 yıl uzun bir süre ve hayatımız, fikirlerimiz, bakış açımız çok çabuk değişebiliyor; bir hırsla başlamış olduğun yola devam edememe ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerek.

ailen bu konuda kararlıysa tavsiye verebileceğim tek şey; hem senin ilgi, alaka, yeteneğine uygun hem de iş garantisi olan bir bölüm/meslek grubunu seçmen yönünde olacaktır.

son olarak şunu belirteyim; kendini en iyi tanıyan sensin güçlü, zayıf yönlerin, hayattaki gayen... o yüzden çevrenden ''tavsiye'' alıp kendinle ilgili kararları da mantık çerçevesinde kendin almanı daha doğru buluyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı